2011. november 13., vasárnap

Gesztenye szerelem

A kedvenc évszakom a nyár: a meleg, a vízpart, a napfény, és a finomabbnál finomabb gyümölcsök ideje. 
Amikor beköszönt az ősz, akkor először mindig az iskolakezdés, a köd és a hideg jut róla eszembe. Aztán végig gondolom, hogy ez mennyire nem igaz. Jön a szüret, a színes falevelek, a forró csoki és a gesztenye ideje.
Nyáron eszembe sem jutna gesztenyés ételeket, süteményeket készíteni, ilyenkor pedig minden nap meg tudnék enni valami gesztenyés finomságot. 
Most éppen a párom lepett meg egy tál gesztenyés golyóval. Egyszerű de mégis nagyszerű édesség. Gyorsan elkészül és legalább olyan gyorsan, ha nem gyorsabban el is fogy. 

Gesztenye golyók

Recept: 

50 dkg gesztenyepüré, 10 dkg darált keksz, 5 ek. szilvalekvár, 1 ek. rumaroma, 2 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg étcsokoládé

Azt hiszem nagyon az elkészítés menetét nem is kellene leírnom, így csak röviden: annyi a teendőnk, hogy minden alapanyagot összedolgozunk, és kis - vagy éppen nagy - golyókat formálunk belőlük, majd olvasztott étcsokoládéval nyakon borítjuk őket. 

Vendégek fogadásához is nagyon találó, mert percek alatt elkészül, és nagyon mutatós egy szép kínáló tányéron felszolgálva. 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon hiányoltam a gesztenye golyókat!!!!!!!!!!!!
    És végre itt vannak.

    Nagy élmény volt hamm hamm nagyon nagyon finom volt!!

    VálaszTörlés
  2. Jajj ezt elfelejtettem kommentelni :) Bizony ez is elkészült még karácsonyra. Annyi lett belőle, hogy a családnak is jutott. És mindenki dícsérte. Nagyon egyszerű és finom! Azt hozzáteszem, nem szerettem soha a gesztenyepürét.... Na de ez.... :)

    VálaszTörlés
  3. Önmagában én sem annyira, de így...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...