Szeretem az olasz konyhát, a tésztáit, a fűszerezését, az ízeit. Nagyon sokat kísérleteztem, több helyről igyekeztem ötleteket meríteni, de valahogy sosem volt az igazi.
Aztán lassan-lassan mindenből meglett a tökéletes mennyiség, az arányok olyanok lettek amilyet igazán szerettem volna.
Ha mindenből belerakjuk a megfelelő mennyiséget, akkor egy igazán krémes, kellemes állagú tésztaételt kapunk.
Lasagne
Recept:
Paradicsomos raguhoz: 50 dkg darált sertés és vagy marhahús, 3 db nagyobb leves paradicsom, 500 ml-es paradicsompüré, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, bazsalikom, oregano, édesítő
Besamelhez: 1 l tej, 7 dkg vaj, 7 dkg liszt, só, szerecsendió
Lasagne tészta, reszelt parmezán
A paradicsomos raguhoz a hagymát megpirítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk és azt is a hagymához adjuk. A húst belerakjuk a teflonba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oreganot és a bazsalikomot. Amíg pirul a hús addig a paradicsomokat lepürésítjük.
Ha a hús már elkészült akkor hozzáadjuk a paradicsompüréket.
Ha elkészültünk a paradicsomos raguval akkor a besamelhez felolvasztjuk egy magas falú edényben a vajat, majd hozzáadjuk óvatosan a lisztet, és apránként a tejet is. Sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
Előkészítünk egy elég nagy méretű tepsit, amit kivajazunk és belisztezünk. Alulra besamel kerül, majd egy réteg tészta. A tésztára ismét besamel, arra a paradicsomos ragu, majd reszelt sajt, és ismét tészta réteg következik. Ezt követően addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A végén a tésztára besamel kerül és sajt.
180 °C -ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük alufólia alatt, majd levesszük és továbbsütjük még alufólia nélkül 5 percig.
A végeredmény nagyon finom lesz.
Meglátni és megszeretni.
Ma ezt is elkészítettem. Háát Lilla, ez isteni!! :) A panna cotta pedig a hütőben fagyoskodik estére. Kíváncsi leszek arra is :) Rami
VálaszTörlésÖrülök, hogy Nektek is ízlett. Nekünk az egyik kedvencünk.
VálaszTörlésVárom a véleményt a panna cottáról is...:)
Rami hidd el, nem tudom abbahagyni, amikor ez van nálunk. Imádom!
VálaszTörlésAzt elhiszem! :) Tegnap este megettük ketten majdnem az összeset... A maradék pedig elfogyott REGGELIRE :) Szóval nagyon eltaláltátok! :)R.
VálaszTörlésCsak így tovább, sok-sok receptet hozok még, ígérem...:)
VálaszTörlésImádjuk!:)Látom Te is rengeteg besamellel készíted.Valahol olvastam, hogy 3 dl tejjel készíti.Csodálkoztam nagyon, hogy abban hogyan puhul meg a tészta.A sok besamel a lelke szerintem!Na meg persze a fűszerezés!:)
VálaszTörlésNálunk a párom szerintem egy héten keresztül is képes lenne ezt enni, annyira szereti. Az biztos, hogy a besamel nagyon sokat számít...:)
VálaszTörlés