Mini isler
Recept:
Hozzávalók a tésztához: 14 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 ek. rumaroma
Ezenkívül szükség lesz valamilyen - lehetőleg házi - lekvárra, és kb. 10 dkg tortabevonóra.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15-20 percre hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk a tésztát és pici poharakkal - én a retrós kávéspoharaimat használtam - kiszaggatjuk. A gáztepsire zsírpapírt teszünk, majd ráhelyezzük a korongokat. 180 °C-ra előmeletgített sütőben kb. 8-10 percig sütjük.
Ha elkészült összepárosítjuk a tésztákat és a lekvárral összeragasztgatjuk őket. Majd a legvégén az olvaszott csokival megkenjük a tetejüket és berakjuk a hűtőbe amíg a csoki meg nem szilárdul...
Nálunk ezt az időt elég nehéz volt kivárni, és tényleg percek alatt elfogyott, úgy, hogy javaslom legalább dupla mennyiségből készíteni, mivel ebből az adagból kb. 12 db mini islerünk lesz.
Karácsonyi aprósütinek is kiváló lehet! Kellemes sütögetést mindenkinek!
Timea írta:
VálaszTörlésIsmétlés holnap itthon dupla adagból.
Nem próbáltad még, hogy pár deka darált mandulát is teszel a tésztájába?
VálaszTörlésMég nem próbáltam, de ez a süti annyira finom, hogy a következő sütés alkalmával csempészek bele egy keveset...:-)
VálaszTörlés