2011. november 21., hétfő

Poharas desszert

A hétvégén a nagy sürgés-forgás mellett arra gondoltam, hogy valami olyan desszertet kellene készíteni, amit nem kell sütni, és mégis nagy sikert arathatunk vele.
A kamra tele van almával, így az egyértelmű volt, hogy felhasználom, volt még itthon kakaós keksz, túró és tejszín. Mivel a hozzávalók elég színesek, úgy gondoltam, hogy legyen egy kis poharas desszert. A rétegek tökéletesen elkülönülnek, és egy kanál segítségével mégis könnyedén vegyíthetjük az ízeket az elfogyasztása során.
Nagyon vonzó látvány és különleges ízélmény. Ropogós, krémes, lágy, fűszeres és gyümölcsös. 

Poharas desszert
Recept: (6 főre)

Almakrém: 70 dkg alma, fahéj, 1 ek. citromlé, 1 ek. rumaroma, 4 cs. vaníliás cukor, 1 cs. tejszín ízű pudingpor, kevés víz

Túrókrém: 50 dkg túró, 4 ek tejföl, 4 ek. vaníliás cukor, 1 ek. citromlé, 2 citrom héja, 1 dl tejszín

Kakaós keksz, valamint müzli

Az almakrémhez az almákat apró kockákra vágjuk, majd egy edényben összekeverjük az összes hozzávalót kivéve a pudingport és vízet. Kicsit összeforraljuk, majd felöntjük kb. 1,5 dl vízzel.
Kb. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd amikor megpuhult az alma, hozzáadagoljuk a pudingport, majd csomómentesre keverjük. 

A túrókrémhez a tejszínt felverjük, a túrót a többi hozzávalóval összekeverjük és a legvégén belekeverjük a tejszínt.

Az összeállításhoz előkészítjük a poharakat, majd a kakaós kekszet egy zacskóban apróra törjük, és beletöltjük a poharakba. 
Erre kerül a túrókrém, majd az almakrém, és a tetejére pedig díszítésként egy kis müzli. 

A müzlit saját készítésű müzliszeletből morzsoltam rá. A receptet legközelebb bemutatom Nektek. 

Ahhoz szerintem kétség sem férhet, hogy nagyon mutatós, és hát az íze...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése