A hétvégén a nagy sürgés-forgás mellett arra gondoltam, hogy valami olyan desszertet kellene készíteni, amit nem kell sütni, és mégis nagy sikert arathatunk vele.
A kamra tele van almával, így az egyértelmű volt, hogy felhasználom, volt még itthon kakaós keksz, túró és tejszín. Mivel a hozzávalók elég színesek, úgy gondoltam, hogy legyen egy kis poharas desszert. A rétegek tökéletesen elkülönülnek, és egy kanál segítségével mégis könnyedén vegyíthetjük az ízeket az elfogyasztása során.
Nagyon vonzó látvány és különleges ízélmény. Ropogós, krémes, lágy, fűszeres és gyümölcsös.
Poharas desszert
Recept: (6 főre)
Almakrém: 70 dkg alma, fahéj, 1 ek. citromlé, 1 ek. rumaroma, 4 cs. vaníliás cukor, 1 cs. tejszín ízű pudingpor, kevés víz
Túrókrém: 50 dkg túró, 4 ek tejföl, 4 ek. vaníliás cukor, 1 ek. citromlé, 2 citrom héja, 1 dl tejszín
Kakaós keksz, valamint müzli
Az almakrémhez az almákat apró kockákra vágjuk, majd egy edényben összekeverjük az összes hozzávalót kivéve a pudingport és vízet. Kicsit összeforraljuk, majd felöntjük kb. 1,5 dl vízzel.
Kb. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd amikor megpuhult az alma, hozzáadagoljuk a pudingport, majd csomómentesre keverjük.
A túrókrémhez a tejszínt felverjük, a túrót a többi hozzávalóval összekeverjük és a legvégén belekeverjük a tejszínt.
Az összeállításhoz előkészítjük a poharakat, majd a kakaós kekszet egy zacskóban apróra törjük, és beletöltjük a poharakba.
Erre kerül a túrókrém, majd az almakrém, és a tetejére pedig díszítésként egy kis müzli.
A müzlit saját készítésű müzliszeletből morzsoltam rá. A receptet legközelebb bemutatom Nektek.
Ahhoz szerintem kétség sem férhet, hogy nagyon mutatós, és hát az íze...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése