2011. november 29., kedd

Sajtkrémes tarja

Tudom, tudom, már megint hús...de hát szeretjük. A mai kiszemelt a tarja volt, mivel már régen készítettem. 
Nálam ez a hús kicsit kakukktojás, mert a többinél nem sokat kell gondolkodnom, hogy milyen módon legyen elkészítve, de a tarja az más. Jóval hosszabb ideig tart kitalálni, hogy hogyan kerüljön az asztalra.

Fokhagymás, ínyenc, vagy borzas, mind-mind finom és van amelyik nem is olyan hagyományos, de mi lenne ha most még érdekesebb lenne. Legyen sajtkrémes...hát így készült a mai ebédünk.

A köret most a tegnapi ebédből megmaradt rizs volt, de el tudom képzelni tésztával, burgonyával és zöldségkörettel is...

Sajtkrémes tarja

Recept: (2 főre)

4 szelet csont nélküli tarja, 3 dl főzőtejszín, 1 tubus kinyomós sajt, bacon, fokhagymakrém, só, bors, 10 dkg sajt

A hússzeleteket kikloppfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és vékonyan megkenjük fokhagymakrémmel. 
Egy tepsi alját olajjal kikenjük, majd a húsokat egymás mellé rakjuk.

A sajtmártáshoz a tejszínt, a sajtkrémet, 1 kk. fokhagymakrémet, sót és borsot összekeverjük, és összemelegítjük, úgy, hogy a sajtkrém megolvadjon benne. 

A húsok tetejére bacon szalonnát teszünk, majd leöntjük a mártással. 

180 °C-ra előmelegített sütőben alufólia alatt kb. 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a hússzeletekre sajtot reszelünk, visszarakjuk a sütőbe és 200 °C-on még 5 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon rajta. 

Ha megfelelő a sajtunk, rá is pirul...:-)

Jó étvágyat hozzá Mindenkinek!

4 megjegyzés:

  1. tegnap este ez volt a vacsink :) Hát végre egy olyan étel amiből a Vivi IS kétszer kért... Misi szerint ilyen finomat még nem főztem :) (persze mindennap ezt mondja :D)Szóval, isteni!!!! R.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ez is ízlett...:)

    VálaszTörlés