2011. november 27., vasárnap

Tejszínes palacsinta karamellizált almával

A helyzet az, hogy nagyon kerülöm az IGAZI palacsinta elkészítését, bár az okát még magam sem tudom. Mondjuk az biztos, hogy nem a tészta lekeverésében kell keresni az okokat...
Ezért próbálok kísérletezgetni és minél több félét kipróbálni - olyat amit nem kell dobálni...:-)
Ismét egy újabb nagyon finom variációt gondoltam ki, amit gyorsan el is készítettem.
Szerintem nagyon finom lett és biztosan ez is felkerül a kedvencek közé.

Tejszínes palacsinta karamellizált almával

Recept:

25 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 citromhéja, 2,5 dl tejszín, 1 tojás
2 alma, 5 ek. cukor, 2 dkg vaj

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük. A palacsintasütőbe egy kanál olajat teszünk és egy kanállal belemerünk a tésztából, és kisütjük. 
Elég sűrű lesz a tésztánk, ezért a sütőben el kell lapítani, hogy könnyebben átsüljenek.


A karamellizált almákhoz egy teflonban a vajat felolvasztjuk. Beledobáljuk a hámozatlanul felvágott almákat, megszórjuk a cukorral, és 2 ek. vízet öntünk hozzá. Amikor a cukor elkezd karamellizálódni, akkor félrehúzzuk a lángról.


Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése