Nem igazán vagyok leveses, de néha rám jön, hogy úgy ennék valami finom levest. Na ugye nálam ez nem olyan egyszerű kérdés, mivel eléggé korlátozottak azon zöldségeknek a köre amit szívesen fogyasztok. Gomba, bab, borsó és társai szóba sem jöhetnek.
Szeretem a húslevest, persze a zöldségek nélkül, vagy a paradicsomlevest, a tárkonyos csirkeragu levest és a krémleveseket.
Így döntöttem most a brokkolikrémleves mellett. Egy kis tejszín, szerecsendió és tökéletes kezdete lesz a menüsornak.
Igazán egyszerű, gyors és ízletes leves. Általában reszelt sajttal eszem, de kenyeret is szoktam hozzá néha pirítani.
Recept:
1/2 kg brokkoli, 4 dl tejszín, főző léből egy kevés, só, bors, szerecsendió
A brokkolit roózsáira szedjük - ha mirelitet használunk ez a fázis kimarad...:) - és feltesszük sós vízben főzni. Amikor elkészült a brokkolirózsákat kiszedjük egy turmixba és kb. két merőkanál főzőlével pürésítjük. Visszaöntjük a főzőedényünkbe és felmelegítjük. A tejszínt 2 ek. liszttel elkeverjük, majd a hőkiegyenlítés miatt egy-két merőkanálnyi levessel összeöntjük, és jól elkeverjük, majd mehet is vissza a a levesünkhöz. 1 kk. sót, kevés borsot és 1 kk. szerecsendiót adunk hozzá és hagyjuk, hogy egyszer felforrjon, majd el is készültünk.
Ízlés szerint reszelt sajttal, vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Finom lehet ez a sajtos brokkoli krémleves. BUÉK!
VálaszTörlésKöszönöm és viszont kívánom az egész családnak...!
VálaszTörlésFinom is volt! Én tettem bele még egy kis ételizesítőt is... Ez a leves Misi kedvence lett :) R.
VálaszTörlésNálunk meg az enyém, Adorján annyira nem szereti a brokkolit, de szerintem ez telitalálatos leves...:)
VálaszTörlés