2011. december 13., kedd

Epres-joghurtos panna cotta

Tovább folytatódik a panna cotta őrület. Azt hiszem meglehetősen függővé váltunk tőle. Pofon egyszerű édesség és számtalan variációban elkészíthető. Azt hiszem nálunk eddig ez a változat nagyon vezet. Az alapötletet a Stahl Judit Büntetlen Örömök című könyve adta, abban szerepelt ugyanis egy joghurtos panna cotta, amit én kicsit átdolgoztam, és feltúrbóztam a saját ízlésem szerint. 
Szerintem nyári és téli desszertnek is kiváló, és tényleg 5 perc alatt összeállítható, és kb. 2 óra múlva fogyasztható is. Érdemes vele kísérletezgetni...:)

Epres joghurtos panna cotta

Recept:

30 dkg joghurt, 1 dl tej, 1 dl tejszín, édesítőszer, 1 ek. vanília aroma, 1 cs. zselatin fix, 25 dkg eper

Az epret lepürésítjük és az összes hozzávalóval - a zselatinon kívül - jól elkeverjük. Majd a zselatin fixet apránként kézi habverővel hozzáadagoljuk a krémünkhöz. 
Edénykéket megolajozunk, vagy hideg vízzel átöblítünk, majd mehet bele a krém. 
Kb. 2-3 órára hűtőbe rakjuk, és ha megszilárdult, késsel körbevágjuk az edénykék szélét, majd forró vízbe állítjuk pár másodpercre és határozott mozdulattal tányérra borítjuk.



Még nincs késő, hogy még ma az asztalotokra kerüljön ez a finomság. 

Jó étvágyat hozzá...:)

2 megjegyzés:

  1. Nos hát ez is elkészült, köszi a receptet! Nagyon nagyon isteni! Imádom!! Még még panna cottát!!! :) R.

    VálaszTörlés