Tegnap rohanás volt az egész napom, így az ebédre sem sok időm volt. Ha egyedül vagyok kihasználom az alkalmat és olyan hozzávalókat használok amit én nagyon szeretek a párom viszont kevésbé.
Ilyen étel ez a mostani is, brokkolival, tejszínnel és kolozsvári szalonnával felturbózott farfalle.
Mivel nem sok időm volt, ezért döntöttem most a tésztás verzió mellett. Kevés alapanyag szükséges hozzá és ebből bármekkora adag készíthető.
Tejszínes-brokkolis farfalle
Recept:
fél csomag farfalle tészta, 250 gr brokkoli, 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 dl tejszín egy tojás, só, bors
Amíg a tésztát kifőzzük, a brokkolit megfőzzük, addig a kolozsvári szalonnát zsírjára pirítjuk. Ha a brokkoli megpuhult a szalonnához adjuk.
A tojás felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk.
Ha a tészta elkészült, hozzáadagoljuk a brokkolihoz és a végén ráöntjük a tejszínes szószt.
Tálaláskor ízlés szerint reszelhetünk rá sajtot is.
Rohanós napokon, gyors ebédnek vagy akár vacsorának is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése