Ismét egy húsos finomságot hoztam Nektek. Már sokszor elkészítettem, eddig még mindig sikert aratott az egész családban. A majonézes "pác" különleges ízt kölcsönöz a húsnak.
A köret egyszerű tejszínes burgonyapüré volt, de úgy gondoltam, hogy valami még hiányzik mellőle.
Savanyúság és zöldség nem igazán volt itthon a hagymán kívül, ezért így ismét az övé lett a főszerep.
Sok mindenhez el tudom képzelni ezt az ecetes-tejfölös lilahagymát, akár gyrosba, vagy tortillaba is, de talán még krumplistésztához is szívesen megenném.
Zabpelyhes-majonézes karaj burgonyapürével és ecetes-tejfölös lilahagymával
Recept:
8 szelet csontozott karaj, 200 gr zabpehely, 5 ek. majonéz, 1 tk. vegeta
3 pici fej lilahagyma, 1 kis doboz tejföl, ecet, víz, folyékony édesítő
8 nagyobb darab burgonya, 1 dl főzőtejszín, 3 ek. vaj, szerecsendió
A húst kikloppfoljuk, majd a vegetával elkevert majonézbe forgatjuk, jó alaposan, hogy bőven legyen rajta "pác". A zabpelyhet porrá őrőljük, majd a majonézes húsokat megforgatjuk benne és kivajazott tepsibe pakoljuk őket.
190 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük őket.
A lilahagymához a hagymákat felszeleteljük, majd ecetes, édesítőszeres vízben 10 percig áztatjuk, hogy jól átvegye az ecet ízét. Majd végül leöntjük róla az ecetes folyadékot és hozzákeverjük a tejfölt és ízlés szerint sót rakunk hozzá.
A burgonyapüréhez a krumplit megfőzzük, összetörjük, a főzőtejszínnel és a vajjal krémesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, és 2 tk. szerecsendióval megszórjuk.
Mindenkinek szép vasárnap délutánt kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése