2012. január 11., szerda

Egyszerű vacsora, nagyszerű ízekkel

Az úgy történt, hogy egyszer csak jött az isteni szikra, hogy nekünk héjában sült burgonyát kellene enni. Igazán nem is tudom, hogy miért jutott ez eszembe, mert nagyon ritkán fordul elő ilyen, sőt nem is tudom megmondani mikor ettünk utoljára. 
Három hozzávalóból tökéletes vacsora, sok teendő nincsen vele, csak hát ki kell várni amíg megsül a burgonya...:)
Először vajat gondoltunk mellé, de aztán átgondoltuk, és a még karácsonykor felvásárolt tejfölt és a kamrában lévő lilahagyma került mellé. 


Recept: 

Nálunk 2 főre elegendő volt vacsorára:
8 szem burgonya, 1 kisebb doboz tejföl, 1. ek. Lucullus tejföl ízű sültkrumpli fűszerkeverék, 4 fej lilahagyma

A burgonyákat alaposan megmossuk, és egy tepsiben legalább 200 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. A hagymát olajon megpirítjuk. A tejfölhöz 1 ek. fűszerkeveréket adunk és kikeverjük.

(Ezt a fűszerkeveréket én a Sparban szoktam vásárolni, szerintem nagyon finom és kellemes kiegészítője a sült burgonyának.)




Megéri kivárni amíg megsül, mert a szósszal és a lilahagymával fenséges...:) 


Reggeli projekt:
A tegnapi nap is sikerült betartanom a napi ötszöri étkezést, és kimondottan jól is esett. Ezért kitaláltam, hogy minden nap összeírom, hogy mit reggeliztem, és persze, ha olyan le is fotózom, és minden hétfőn megosztom Veletek az előző heti reggeli menüt, így aki hasonló gondokkal küzd mint én, talán talál majd magának olyan reggelit ami miatt éredemes kicsit korábban felkelni, és elfogyasztani...:)

15 megjegyzés:

  1. Ahogy a címben is szerepel: egyszerű, de nagyszerű.

    VálaszTörlés
  2. Guszta és finom ! Valamelyik nap mi is ezt csináltunk. Jó ötletet adtál azzal a fűszerkeverékkel kapcsolatban !

    VálaszTörlés
  3. Próbáld ki, mert tényleg nagyon jó párosítás!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, talán ez is mehet Évához a versenyre??? Bár még van egy recept a tarsolyomban, 15-ig még van idő...:)

    VálaszTörlés
  5. Jaj de fincsi volt! Lilahagymával ... isteni!! A fűszert meg nem is ismertem, de találtam tecsóba is :)

    VálaszTörlés
  6. Hát igen, "nem kell mindig kaviár". Imádom a sült krumplit, és pont ezt a fajtát, nem az olajban sütöttet. Tetszik!

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy tetszik nektek, szeretem a hagyományos egyszerű ételeket feldobni egy kicsit...:)

    És köszöntelek benneteket is a tagok között és köszönöm...:)

    VálaszTörlés
  8. Lilla, illett végre tagnak lennem :) :) bloggal indul a nap, és azzal fejeződik :) :)

    VálaszTörlés
  9. Jaj de szeretjük és de régen volt nálunk is!A hagymát nem szoktam megpirítani csak ecetet, sót és pirospaprikát teszek rá, de ki fogom próbálni.:)

    VálaszTörlés
  10. Ecetesen is szeretem a lilahagymát, de így megpirítva, meg kellemes édeskés jellege van, ezért így jobban szeretem...:) Próbáld ki, nagyon finom...:)

    VálaszTörlés
  11. nagyon tetszik ez a krumpli!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, próbáld ki, szerintem nálunk rendszeres visszajáró lesz...:)

      Törlés