Múltkor vásárlás közben akadtam rá, igen jó árban egy hatalmas adag madársalátára, így a saláták alapja szinte egész hétre meg is volt. Ez a saláta elég tartalmasra sikerült, így szerintem megállja a helyét egy könnyed ebédnek is.
Recept:
Hozzávalók 2 főre: 40 dkg csirkemell, 1 karika camembert sajt, 1 fej lilahagyma, 2 ek. sültcsirkefűszerkeverék, madársaláta, 10 szem datolya (mini) paradicsom, 4 db tojás
Mustáros öntethez: 1 ek. olíva olaj, 2 ek. bajor (édes-pikáns) mustár, fél citrom leve, kevés só, 1 dl tejszín
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, majd befűszerezzük. A lilahagymát csíkokra vágjuk és 1 ek. olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húsokat, és addig pirítjuk tovább amíg szépen meg nem sül a hús.
A salátaöntethez a mustárt az olajjal és a citromlével kikeverjük, megsózzuk és a végén a tejszínt is hozzáadagoljuk, folyamatos kevergetés mellett.
A sajtot háromszögekre vágjuk, majd ha a húsok megsültek, akkor kiszedjük az edényből és a visszamaradt zsiradékban kb. 2 perc alatt megolvasztjuk őket.
A tálaláshoz a salátát a tányérra helyezzük, majd a paradicsomokat kettévágjuk és a saláta közé szórjuk, a többi feltétet pedig ízlés szerint elrendezzük, és az öntettel nyakon borítjuk...:)
Próbáljátok ki, szerintem senki nem lesz éhes utána...:)
Érdekes ez a tejszínes saláta öntet.
VálaszTörlésNézz be hozzám légyszíves, vár egy meglepetés!
Köszönöm Marisz, megnéztem, és ki is fogom tenni a blogra. Nagyon jól esik, hogy rám gondoltál!
TörlésNagyon ínycsiklandozó a salátád!
VálaszTörlésEgyszer sort kerítek rá, hogy elkészítsem!:)
Köszönöm Roza, finom is nagyon, érdemes kipróbálni...:)
TörlésEz a saláta gyönyörűséges, és biztosan nagyon finom is!! Imádnám!!
VálaszTörlésKöszönöm, hát igen, nem túl nehéz étel és mégis nagyon laktató...
TörlésNagyon guszta lett! Én is ezt a stratégiát folytatom, este kerülöm a szénhidrátokat. :)
VálaszTörlésKöszönöm. Szeretem a salátavacsorát, de néha nehéz ellenállni a kísértésnek, és nem megenni egy kis édességet...:)
Törlés