A hétvégén készült pizzához nem használtam fel túl sokat az őszibarack konzervből, ezért ki kellett találnom, hogy hogyan fogom hasznosítani a többi részét.
Valami olyan tésztájú süteményt szerettem volna, ami másnap is ugyanolyan kellemesen lágy marad mint amikor elkészült. Azért gondoltam a clafoutisra, mert több blogon is olvastam, hogy annak az állaga kissé pudingszerű, és így rossz nem lehet.
Így elkészítettem a saját verziómat, és tényleg olyan mintha sült pudingot ennénk. Nagyon elnyerte a tetszésünket, szóval más gyümölcsből is el fogom készíteni, az tuti!
Egyszerű, gyorsan elkészül, és még gyorsabban el is fogy...:)
Recept:
1 konzerv őszibarack (nálam kb. a 3/4-e lett felhasználva), 6 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 6 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 2 dl tejszín
Egy pite forma alját kivajazzuk, majd az apró darabokra vágott barackot beleszórjuk.
A cukrokat a tojásokkal és a tejszínnel alaposan összedolgozzuk, majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadagoljuk apránként.
A piteformába öntjük a masszánkat és 180 fokon (gáztűzhely 3-as fokozat) 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihült, szeletelhetjük, és a tetejét porcukorral és reszelt csokival szórjuk meg.
Érdemes kipróbálni nyáron minden féle friss gyümölcsből is, cseresznye, meggy, eper, ribizli...:)
Nagyon finom lehet!:)Én erdei gyümölcsöset készítettem már.:)
VálaszTörlésTényleg finom volt, gyorsan elkészül, csak sajnos még gyorsabban fogy is. Legközelebb én is valami bogyós gyümölcsből készítem...:)
TörlésÉrdekes recept!Én zöldségfelfújtakat készítek hasonló módon.
VálaszTörlésÉn még sosem próbáltam édesen és sósan sem. Így nagyon finom volt, szóval biztosan jó lehet zöldségesen is, csak nálam azoknak a zöldségeknek a száma amit megeszek, elég korlátozott....:( De majd kiötlök valami finomat...:)
TörlésTetszik ez a recept. Egyszerű, és bármilyen gyümölccsel finom lehet. Mentem. :)
VálaszTörlésÖrülök neki, próbáld ki tényleg nagyon egyszerű, és hát nálunk csak azt érte meg amíg kijött a sütőből és kihűlt, de azt is csak azért mert a párom dolgozott, így volt ideje kihűlni...:)
TörlésHa egyszerű és gyorsan kés van és még gyümölcsös is, akkor tuti, hogy én is nagyon tudnám szeretni :D
VálaszTörlésPróbáld ki, tényleg nagyon egyszerű és nagyon gyümölcsös...:)
TörlésNagyon guszta!!! Szeretem és már többféle gyümölccsel sütöttem. Ez a recept más mint az enyém, nagyon tetszik.:)
VálaszTörlésKöszönöm! Örülök a látogatásodnak...:)
TörlésHüha de jol néz ki, és olyan jól is hangzik. Nekem is ki kell próbálni. Nálunk sem fog sokáig tartani:)
VálaszTörlésPróbáld ki Emi, csak ajánlani tudom!
TörlésMi is nagyon szeretjük, bár én inkább bogyós gyümölcsökből szoktam készíteni. De barackkal is nagyon finom lehetett!!
VálaszTörlésA bogyós gyümölcsöt én is jobban szeretem, de most a barackot kellett felhasználni, így sem volt rossz...:)
TörlésLilla azt hiszem ezt viszem is mert nagyon finomnak, egyszerűnek és aránylag diétásnak tűnik!! Tuti megsütöm, most a szigorított napjaim alatt, lehet a cukrot kicserélem valami kevésbé hizlalóra!! Köszi! :)
VálaszTörlésÉn is xilittel készítettem, és a liszt mennyisége sem túl sok. Talán a befőtt helyett mirelit gyümölcsből, vagy télen is kapható gyümölcsből készítve még kevesebb kalória...:) Úgy, hogy csak bátran. A diétád pedig nagyon tetszik, kezdek barátkozni a gondolattal...:)
TörlésÉn is az ilyen puha, pudingszerű sütiket szeretem (nem szeretem, ha túl száraz vagy morzsás egy sütemény). Szóval ezt a sütit azt hiszem fogom használni (és szuper, hogy lehet alakítani az aktuális gyümölcsökhöz is, vagy amilyenhez épp kedvünk van). Köszi! :)
VálaszTörlésSzívesen. Nálunk is a pudingszerű sütik a nyerők, még másnap is tökéletesek...:)
TörlésNagy kedvencem, bár még barackkal nem ettem. De állati jól néz ki!
VálaszTörlésSzerintem így barackkal is nagyon finom volt...:)
VálaszTörlésVan felbontott barackbefőttem, és eszembe jutott, hogy nálad láttam ezt a barackos pudingszerű finomságot... jöttem, hogy mentsem a receptet és elkészítsem (talán holnap). Viszont kérdezni szeretném, hogy a piteformád hány cm-es átmérőjű. Az enyém 25 cm-es, remélem a Tied is hasonló és akkor egy az egyben elkészíthetem így. Köszi a választ, majd jövök! :))
VálaszTörlésPont 25...:) Nyugodtan mehet, egy az egyben...:) Várom, hogy sikerült...:)
TörlésOké. :) Remélem sikerülni fog, ha már így "beharangoztam", hogy megsütöm... ;-)) Viszont örülök, hogy Te is 25 centis formában sütötted, így legalább nem kell átszámolnom a hozzávalókat. :)
TörlésSzia! Ma akarom megsütni és csak érdeklődnék hogy a tojásfehérjét azt hova használod fel?
VálaszTörlésFehérjéhez: http://megfozlek.blogspot.hu/2013/11/kokuszos-turogolyok.html
TörlésSárgájához:http://megfozlek.blogspot.hu/2014/01/tejes-kave-kicsit-maskent-laktoz-es.html
Remélem ízleni fog. :)
Köszönöm szépen a gyors választ :) Az egyik adag már sül is (meggyes) Szép hétvégét Kati
VálaszTörlésNagyon fincsi lett mind a kettő változat gyorsan el is fogyott :)
VálaszTörlés