Ma ismét elég furcsa időjárás volt itt felénk. Délelőtt 30 fok, szélcsend, tűző napsütés...:) Délután orkán erejű szél, borult ég, 12 fok, eső...:(
Már reménykedtem, hogy kitart a meleg, de állítólag holnap még rosszabb idő lesz, hát...
A minap Flóránál olvastam ezt az édességet, és annyira nagyon megtetszett, hogy gyorsan megkértem a Párom, hogy váltsa be pontjainkat, és hozzon 6 szuflé formát. Ugyanis most az egyik boltban ilyet is lehet kapni, igazán csekély számú pontért, és forintért...:)
Kisebb módosítás mindösszesen annyi volt, hogy nem eperrel, hanem őszibarackkal és ribizlivel készült.
Hozzávalók:
2 felezett őszibarack, 1 marék ribizli, 4 db gluténmentes babapiskóta - vagy akár anélkül, 2 tojás, 15 dkg tejföl, 6 dkg xilit, mandulapehely, vaj
Elkészítés:
A fehérjét habosra verjük, a sárgáját a tejföllel kikeverjük. Majd a kettőt összekeverjük. A formákat kikenjük vajjal, majd elosztják a gyümölcsöt a formák aljába, és babapiskótát morzsolunk rá. Mehet rá a massza, és a tetejére a mandula. A sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Liszt nélküli, gyors és finom édesség! Egy próbát megér...:)
Lilla, megosztanád velem melyik ez a bolt, mert én is vágyom jó kis szuflé formára, jól néz ki a sütid!
VálaszTörlésA Matchban, csak nagyon sürget az idő, mert azt hiszem 5 pont kell, 1.000 forintért adnak egyet, és 2 db szufléforma van ennyi pontért. 641 forintot kérnek érte. Május 20-ig lehet azt hiszem beváltani.
TörlésKöszi! Majd megkérdem ismerősöket nem járnak e Matchba
TörlésNekem is nagyon tetszett ez a recept, megnéztem volna félig kikanalazva a felét! :)) Nekem 5 szuflé formám van, egy eltörött. :(
VálaszTörlésHát igen, készült úgy is kép, csak sajnos a fényképezőgépem kicsit kezd tönkremenni, és az utolsó képek valahogy elvesztek...:( Pedig csudaklassz volt még melegen gőzölögve...:)
TörlésNagyon jó, talám kipróbálom:) Szuflét még sosem csináltam, mindig attól félek hogy úgy összeesik a végére vagy túlpuffad vagy mi:)
VálaszTörlésNekem ez tökéletes lett, és tényleg pár hozzávaló kell csak hozzá...:)
TörlésNagyon szuper, szeretem a gyümölcsös desszerteket:) Nekem is vannak szuflé formáim, de nagyon ritkán kerülnek elő, én az Ikeában vettem:)
VálaszTörlésÉn is kerestem ott, de sajnos nem találtam, így nagyon örültem ennek a lehetőségnek...:)
TörlésÉn is kerestem az Ikeában de nem találtam, így ez nekem most remek lehetőség volt...:)
TörlésNekem nincs formám sem és szuflét sem készítettem még, de nagyon meghoztad ám a kedvem. Tetszenek a kis aranyosak és olyan egyszerűnek tűnik!
VálaszTörlésFlóra azt írta, hogy lehet simán csak tálban készíteni. Egy próbát megér...:) Vagy akármilyen tűzálló formában, pohár...stb.
TörlésEz nagyon tetszik, igazán finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm, próbáld ki!
TörlésKöszönöm, próbáld ki, nagyon finom!
TörlésAkkor lett végre szuflé formád? De jó! :) Jó recepttel avattad fel ;)
VálaszTörlésTetszik! Büntetlen élvezet. :))))
VálaszTörlésÚgy-úgy...:)
TörlésUgye nem baj, ha egy kicsit kijavítalak?
VálaszTörlésA felfújt a gyümölccsel valóban lisztmentes, de a babapiskóta lisztből van. Aki gluténérzékeny, annak a babapiskótát ki kell hagynia! Ha lennél olyan kedves, akkor javítsd ki a receptet és a babapiskótához írd oda, hogy gluténmentes babapiskótát kell használni (nem tudom, hogy van-e olyan, de a recepted figyelmeztesse a lisztérzékenyeket! - Köszi).
A recept azonban nagyon jónak tűnik, én is ki fogom próbálni piskóta nélkül:)
Gabi
Köszönöm a helysbítést, valóban igazad van a babapiskóta tekintetében. Szerintem anélkül is tökéletes, szóval próbáld csak ki. A receptet javítom!
TörlésFincsi cucc, csak úgy emlékszem, hogy szuflé formám nekem sincs... vagy mégis? Annyi edényem, tányérom, formám és minden ilyesmi van, hogy kicsit jobban szét kell nézzek, mert a felét már elfelejtettem... :D
VálaszTörlésHát nézz körül és hajrá...:)
TörlésKöszönöm a javítást és hogy nem kötözködésnek vetted a beírásomat:)
VálaszTörlésGabi
Köszönöm, hogy kijavítottál, teljesen igazad volt. Remélem még sokszor jársz majd erre...
TörlésIgen, benne vagy a kedvenceimben:)
VálaszTörlésGabi