Hát igen, ez az a finomság amit még csak meg nem kóstolhatok, csak sóvárgok utána akárhányszor kinyitom a hűtőt...
Ma megint fogorvosnál jártam, azt hittem, hogy csak egy sima rutin ellenőrzés lesz, és azt fogja mondani a doki, hogy szépen gyógyul nincs semmi baj...Hát nem egészen ez történt. Belenézett a számba és közölte, hogy van egy csont darab amit ki kell szedni a sebből, mert sajnos nem jött ki magától...Hát azt hittem ott mentem elájulok...Nem nagyon volt időm feleszmélni, már bent is volt a tű a számban, és kaptam vagy nyolc helyre injekciót. Fél óra várakozás, totális zsibbadás, két perces művelet a számban, aztán megint megkaptam a "randi gyilkost" a fogam helyébe, és kész is voltam.
Utasításokkal ellátva: nem ehetek semmiféle tejterméket, ne öblögessek, és majd két nap múlva kamillázzam erősen, talán gyorsabban gyógyul mint a múltkor...
Egy jó dolog van ebben az egészben, hogy fele akkora fájdalmam sincsen - nem szedtem be semmilyen gyógyszert - mint az előző "beavatkozásnál"...
Hát így jártam. Ami miatt kicsit bosszús vagyok, az az, hogy az elkészített túrós batyut, és a finom rizskochot a Páromnak egyedül kell megennie, pedig úgy megkívántam...:)
De akkor jöjjön a lényeg:
A receptet Gesztenye blogján találtam, aminek nagyon-nagyon örültem. Ő a négyszögletű formában készítette el, és azt írta, hogy kicsit sok lett a massza, ezért én úgy gondoltam, hogy a 12 szeletes forma tökéletes méret lesz neki, és nem kellett csalódnom...:)
Hozzávalók:
20 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dl víz, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 1 cs. vaníliás cukor, 1 ek. pitypangméz, 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A rizst 2 dl vízzel, és a vaníliás cukorral feltesszük főzni. Amikor a elfőtte a vizet, hozzáadjuk a cukor felét, a mézet és a tejet. Addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. A tojássárgákat összekeverjük a megolvasztott vajjal és a cukor másik felével. A tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük.
A megfőtt rizshez először a vajas masszát, majd a fehérjét végül a lisztet keverjük.
A formát kiolajozzuk- vagy a tepsit kivajazzuk - és 180 fokra előmelegített sütőben legalább 45 percig sütjük (nekem 50 perc kellett hozzá), tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a rizskoch.
Tálaláskor a kedvenc lekvárunkkal megtöltjük...:)
Lilla, jobbulást. Nagyon megszenvedsz ezzel a foggal:( Nagyon szép ez a riszkoch és olyan klassz ötletet adtál, hogy elviszem a receptet, ha nem baj!:) Igazán rég ettem ezt is...
VálaszTörlésKöszönöm. Vidd a receptet, és remélem, hogy kipróbálod!
TörlésSajnálom, de remélem mostmár gyorsan begyógyul a seb és ehetsz újra:) Azért a párodat irígylem, megeheti a 12 szeletet egyedül:) Szuper jól néz ki!!
VálaszTörlésHát igen, ő is azt mondta, hogy talán azért elbír vele...:)
TörlésElőször is jobbulást kívánok!!! Nem semmi amin keresztülmész, nagyon sajnállak. Eddig is féltem a fogorvostól, na de mostanában messzire elfogom kerülni.
VálaszTörlésNagyon szépséges lett ebben a formában a rizskoch, olyan igazi ünnepi finomság. Gondolom a párodnak milyen nehezére esik legyűrni a 12 szeletet.:))
Nyugodtan fagyasszad le, ezt is meg a buktát is, sőt én még a krémes-tejszínes tortákat is lefagyasztom, majd szobahőmérsékleten hagyom kiengedni, és éppen olyan mintha akkor sütöttem volna.
Igen, egy egyszerű recept csuda klasszul mutat ebben a formában. Legközelebb aranygaluskát csinálok...:)
TörlésA fagyasztásos módszert tutira kipróbálom, kiváncsi vagyok, hogy utána milyen. A fogorvost pedig ne hanyagold, mert úgy jársz mint én...:)
Szegénykém! :( Remélem most már hipp- hopp meggyógyul a fogad! Azért remélem a párod rábír ennyi finomságra egyedül is :D
VálaszTörlésHát köszönöm Panna, azt mondta a Párom, hogy talán nagy nehezen majd legyűri..:)
TörlésAzért nem gyógyult akkor a fogad helye kellő gyorsasággal? Remélem most már minden rendben lesz és gyórsan gyógyulsz. Majd bepótolod az édesség bevitelt,ezt a guszta sütit legfeljebb mégegyszer elkészíted!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, most már jobb mint tegnap, szóval talán akkora fájdalom nem jár vele mint a múltkor.
TörlésNagyon szép lett és gyögyörüen tálaltad:)
VálaszTörlésGyógyulj meg,minnél hamarabb!!!!
Köszönöm szépen, igyekszem...:)
TörlésGyönyörű és nagyon nagyon finom lehet! És igazán sajnálom, hogy nem ehetsz belőle:( Jól megszenvedtél, te szegény! Na de most aztán már tényleg jobbnak kell lennie!
VálaszTörlésHát igen, én is ebben bízom...:)
TörlésJobbulást kivánok neked!Nagyon fini lehet!Én is vágyok egy ilyen formára,hát majd :)
VálaszTörlésHát igen, mi is karácsonyra kaptuk a Párommal, különben egy darabig gyüjtögethettünk volna...:)
TörlésJaj Lilla nagyon sajnállak!!! Szörnyű lehet, volt hasonlóban részem, együtt érzek! A sütemény isteni lehet, talán egyszer nekem is lesz ilyen formám! Jobbulást!!!
VálaszTörlésKöszönöm Barbi. Hát ez a forma megéri az árát az tuti...:)
TörlésNagyon jól néz ki és finom lehetett. Milyen szerencséje volt a Párodnak, hogy a Te részedet is megehette:)
VálaszTörlésMielőbbi gyógyulást!
Gabi
Hát igen, bár szegény sajnál, hogy szenvedek. Tegnap egy szendvics megevése este egy órámba telt...:) Köszönöm a jó kivánságod!
TörlésNagyon gyors gyógyulást kívánok! Vigasztaljon a tudat, hogy ebben a finomságban mi is csak virtuálisan gyönyörködhetünk. Persze tudom, ha ott van az orrod előtt, úgy még nehezebb...
VálaszTörlésKöszönöm...:) Hát igen, gyorsan lefagyasztottam magamnak két szeletet, a jobb időkre...:)
TörlésLilla!
VálaszTörlésRemélem már jobban vagy!
Nagyon szép lett a sütid, örülök, hogy kipróbáltad és, hogy ízlett!
Nekem 2 formám is van, mindkettő ajándék volt, örök darab, nagyon szeretem:-)
Köszönöm az ötletet, nagyon ízlett a Páromnak. A formák pedig tényleg nagyon jól kihasználhatóak...:) Egy egyszerű receptet is fel lehet velük dobni...:)
TörlésAnnyira imádom a rizsfelfújtat! De olyan rég készítettem már... pedig régen nagy sláger volt a családom körében.
VálaszTörlésSzép a fotód, nagyon guszta. :P
Lilla, köszönöm még egyszer a receptet! Nagyon ízlett!:)
VálaszTörlés