Ma ismét olyan időjárás volt, hogy igazán nem lehetett rajta kiigazodni. Reggel elindultam szandálban és ujjatlanban egy lenge felsővel, majdnem megfagytam, hazaértem, majdnem leszakadt az eső, majd délután 4-re kisütött a nap és nagyon meleg volt...Hát így induljon el az ember egész napra bárhová is.
A süti még a hétvégén készült, de mivel egy nagyon gyors egyszerűen elkészülő sütiről van szó, ezért akár hétköznap is tökéletes, ha valaki megkíván egy kis édességet.
A receptet még régebben mentettem le magamnak, és sajnos nem tudom, hogy honnan van, az biztos, hogy egy nagyon gyors, és egyszerű recept...
Hozzávalók:
10 dkg cukor, 17 dkg liszt, 1/2 liter tej, 2 tojás, 1 alma, pár szem eper, 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Egy pite formát kivajazunk, majd egy kicsit kilisztezzük. A gyümölcsöt apróra vágjuk és a tepsibe pakoljuk. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és a gyümölcsre öntjük.
200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd 180 fokon sütjük tovább még 40 percig.
Sokáig nem húzta, szóval a fényképezésnek is elég gyorsan kellett lezajlania...:)
Nagyon szeretem a tejespitét (de rég ettem már!), a tiéd istenien néz ki!:)
VálaszTörlésKöszi...:)
TörlésNagyon guszta kis szeletecske!!! Éppen egy ilyen gyorsan elkészülő finomságot keresgéltem, szuper jó, hogy feltetted. Érik a cseresznye, így azt dobálok majd az alma mellé.:)
VálaszTörlésKöszönöm...:)
TörlésNagyon finom, en is szoktam csinalni!:)
VálaszTörlésSzoktam én is sütni, de eddig csak tepsiben. Most ez az új kerek forma megfogott. Nagyon guszta!
VálaszTörlésPróbáld ki így is...:)
TörlésMég csak reggel van, de máris elkunyiznék egy szeletkét... Fincsi. :)
VálaszTörlésKüldenék de a Párom nagyon gyorsan felélte...:)
TörlésNagyon finom lehet és nem is tudom hogy ki mondta hogy olyan "pif-paf" hamar készen van sütemény! Guszta!
VálaszTörlésHát igen, én is ezért szeretem...:)
TörlésKlassz kis süti, a tányér pedig amin tálaltad, egyenesen fantasztikus! mondták már, milyen jó ízlésed van? ;)
VálaszTörlésKöszi...:)
TörlésNa én most éppen kívánom az édességet :)
VálaszTörlésÉn azt mindig...:)
TörlésA tejespitével én is szemezek egy ideje... Még nem ettem, de szerintem nem várat már sokáig magára.
VálaszTörlésPróbáld ki, finom és egyszerű!
TörlésNagyon finomat sütöttél:))
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésNagyon finom, lehet, főleg így epresen :)
VálaszTörlésÚgy-úgy...:)
TörlésIsmét egy tejes pite tőled... fincsi. :P
VálaszTörlésKöszönöm...
TörlésNagyon guszta lett!:) Lilla kérlek nézzél be hozzám!
VálaszTörlésKöszönöm Böbe!
TörlésNagyon nagyon finom lehetett, bármikor jöhet egy szelettel :) ... vagy kettővel :D
VálaszTörlésKöszi...:)
TörlésKedves Lilla!
VálaszTörlésMekkora átmérőjű a piteforma, amiben sütötted?
Alexandra
25 cm-es átmérőjű. Van a blogon egy hasonló recept amiben nagyon kevés liszt van, ha érdekel, nézd meg azt is. Őszibarackos clafoutis néven.
TörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésOlyan sok finomság van itt, azt hiszem, maradok. :)
Szia Lilla, engem az érdekelne, hogy mennyire folyós a tészta sütés előtt? Olyan piteformám van ugyanis, ami két részből áll: van a cakkos szélű "keret" és egy kör alakú belső rész. Fedik egymást, de nem vagyok biztos benne, hogy nem folyna ki a tejes pite tésztája...
VálaszTörlésKöszönöm előre is a segítségedet!
Ne haragudj, de most láttam, hogy írtál. Ha még nem késő: kicsit folyósabb a massza, de szerintem ha félsz attól, hogy kifolyik, akkor tegyél az eljába sütőpapírt, és úgy tuti nem fog kifolyni. A piskótánál kicsit lazább az állaga.
Törlés