Mostanában csak édességek kerültek fel a blogra, és nem szeretném ha valaki azt gondolná, hogy nem főzök csak sütök...:)
Így a mai finomság amit hoztam Nektek, egy szuper húsos recept, amit itt is nagyon köszönök Eminek. Az ízek hihetetlen találkozása. Gyümölcsös is, sörös is, húsos is, zöldséges is, szóval szinte semmi nem hiányzik belőle...:)
Hozzávalók:
A húshoz: 8 szelet sertéscomb, só, bors, 4 db alma
A sörös szószhoz: 2 dl sör, 1 dl tejszín, só, bors, 2 ek. mustár
A körethez: 8 szem burgonya, 1 dl tej, 1 ek. vaj, 2 marék brokkoli
Elkészítés:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, kicsit mindkét oldalát megsütjük egy kevés olajon, majd egy tepsibe pakoljuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az almát, majd mehetnek a hússzeletekre. Kb. 45 percig 200 fokon sütjük alufólia alatt, majd fólia nélkül további 15 percig. Közben a szószhoz a sört a tejszínt és a mustárt összeforraljuk, besűrítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd ha megfőtt akkor hozzáadjuk a tejet a vajat, és a brokkolit, és jól összetörtjük.
Végül nincs más hátra mint a tálalás és a fogyasztás...:)
Hű, ezek az ízek! Nagyon klassz! :)
VálaszTörlésÉn is csak annyit tudok kinyögni, hogy hűűűűű. Ez az étel az ízek kavalkádja, muszáj lesz kipróbálnom.:)
VálaszTörlésFinom lehet ez az iz kombináció!
VálaszTörlésIsmét csak örülök, hogy ennyire ízlett nektek is:) A fotód szebb mint az enyém! Most is érzem azokat az ízeket a számban:))
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet, kipróbálós! :)
VálaszTörlésSzerintem is finom lehetett!! És nagyon dekoratív is!
VálaszTörlésEz nagyon finom lehetett! Hogy mi mindenre van még erőd ... :)
VálaszTörlésBiztos finom! Én is viszonylag ritkán sütök húst, valahogy nem hiányzik :)
VálaszTörlésGuszta , már Eminél is megcsodáltam, megkóstolnám!:)
VálaszTörlésHű, ez nagyon finom lehet! Sörös mártás...Máris megenném!
VálaszTörlésIsmét köszönet mindenkinek a szép szavakért, Eminek pedig az ötletért!
VálaszTörlés