Még karácsonyra készült ez a bonbon is a többi finomság mellé. Most kezdenek talán kevésbé sűrűek lenni a napjaim, így még az is lehet, hogy a jövő hétig felkerülnek a karácsonyra gyártott finomságok a blogra is...:)
Így legalább az idén majd hasznosítani lehet ezeket az ötleteket is.
A napjaink nagyon gyorsan telnek még most is, nem hogy karácsonykor, ezért igyekeztem gyors és egyszerű édességeket gyártani. A Kisasszonnyal nagyon nagy szerencsénk van, nagyon jó kislány, így bár persze sokkal nehezebben mint eddig, de tudok a tanulásra koncentrálni, és mellette az itthon is tevékenykedni. Bár a Párom és a szülők nagyon sokat segítenek, így nekem szinte semmi más dolgom nincs, mint tanulni, és a Kisasszonnyal foglalkozni...:)
Ha minden jól megy még két vizsgám van hátra, és akkor már igazán a célegyenesbe fordulok végre az egyetemmel is.
Na de most akkor jöjjön a zserbó bonbon, egy kis csalással:
Hozzávalók:
15 dkg darált dió, 1 ek. méz, 2 ek. baracklekvár, 10 szem aszalt szilva ledarálva, 15 dkg étcsokoládé, 1 ek. olaj, tetejére durvára tört dió
Elkészítés:
A diót, a mézet, a lekvárt és az aszalt szilvát jól összekeverem egy tálban és golyókat formázok a masszából, majd a felolvasztott étcsokiban elkeverem az olajat, ezzel vonom be a golyókat, és mielőtt megdermedni a tetejükre durvára tört diót teszek díszítésnek.
A bonbon alapötletét itt találtam: http://csaladituzhely.blogspot.hu/2011/12/zserbos-szaloncukor.html
Még sosem jutott eszembe bonbont készíteni, de most kísértést érzek. Ez nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehetett, biztos hamar el is fogyott! Azért nagyon jó hogy a nagyszülők tudnak neked segíteni és hogy nyugodt a kislányod. Sok sikert a vizsgáidhoz!
VálaszTörlésNagyon szépek, tényleg szerencsés vagy, hogy a pici lány mellett még ilyesmire is van időd:)
VálaszTörlésSzépek lettek, biztosan finomak is voltak!
VálaszTörlésSzép kis bonbonok, karácsonyra majd én is legyártok párat, addig is mentem a receptet.
VálaszTörlésOlyan kis tünemény a leányzód, hogy nem győzök gyönyörködni a fotóiban a facebookon. Élvezd is ki a babázás minden egyes pillanatát, mi megvárunk az elmaradt receptekkel.
Nagyon finom és helyes kis bonbonokat gyártottál! :) A babázás minden percét élvezd ki, olyan hamar megnőnek! :) A vizsgákhoz pedig sok sikert! :)
VálaszTörlésOlyan csábító ez a bonbon, igazán elkészíthetném már...
VálaszTörlésSok sikert a vizsgáidhoz! Csak csodálni tudlak, ennyi téren helytállni!
Fincsi bonbonokat készítettél, mentem is. Nemcsak karácsonykor, máskor is szupi finomság:-)
VálaszTörlésSikereket Neked!