Egyik nap tejszínes-citromos csirkelevest készítettem, és valami nagyon gyors, egyszerűt szerettem volna másodiknak. Évánál láttam meg ezt a percek alatt összedobható ételt, ami tökéletes egy tartalmas leves után, vagy akár egy vacsora helyett is. Olyan mint a smarni/császármorzsa, csak gyorsabban elkészül, kevesebb hozzávalóból, és nekem sokkal lágyabb is lett.
Hozzávalók:
5 tojás, 5 ek. liszt, 5 ek. tejföl, 3 ek. xilit, 3 ek. olívaolaj, 1 vanília rúd kikapart magja, 1 citrom héja, és a fél citrom leve
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd kevés olajjal kikent teflonba öntjük és kisütjük, úgy, hogy közben a két fakanál segítségével keverjük, nehogy leégjen. Málnaszörppel, vagy baracklekvárral mennyei...:)
Szerintem érdemes dupla adaggal kezdeni.
Már Évánál is megjegyeztem magamnak, és nálad is nagyon finomnak tűnik! :) Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető, jó kis vacsoraétel! :)
VálaszTörlésÉn is láttam Évánál is, érdekes lehet, még sosem ettem ilyesmit.
VálaszTörlésHát tényleg szuper gyors, ki fogom próbálni mindenkppen, jól jönnek az ilyen receptek:)
VálaszTörlésGuszta! Örülök hogy kipróbáltad és ízlett! Szerintem én még kifogom próbálni hogy cukor nélkül csak sót hozzátéve biztos az is finom.
VálaszTörlésCicvara..., hogy te miket tudsz :)
VálaszTörlésNagyon jól sikerült az első. Finom
VálaszTörlés