2013. május 8., szerda

Aszalt barackos-csokis mandulakeksz - paleo

A recept alapötlete Pocak Pannától származik, minimális változtatásokkal. Szerintem valami mennyei. Még másnap is tökéletes állagú volt, és elég nagy adag készült belőle. Ajánlom akár reggelire, akár ebéd utáni desszertnek, vacsira, nasinak, vagy vendégváráshoz. Nincs vele sok munka, és az eredmény pedig egy finom, omlós keksz.


Hozzávalók: 

10 dkg darált mandula, 5 dkg darált törökmogyoró, 8 dkg kókuszolaj, 5 dkg kókuszreszelék, 8 dkg xilit, 2 tojás, 5 dkg étcsoki, 1 marék aszaltbarack, 1 rúd vanília kikapart magja


Elkészítés: 

A darált mogyorót, mandulát, kókuszt és xilitet összekeverjük az apróra vágott csokival és aszalt barackkal. Majd mehet bele a vanília magja, a megolvasztott kókuszzsír, a tojások és masszát egy rövid időre hűtőbe rakjuk, hogy jobban össze álljon. Addig 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd ha kivettük a masszát akkor kanálnyi adagokat helyezünk sütőpapíros tepsire. Kissé lenyomkodjuk őket, majd kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amikor kivettük a sütőből, várjunk vele, hogy kihüljön, és csak azután helyezzük át tányérra őket.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik a recept sok jó finomság elfért benne. Ez csak finom lehet és guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nyami, nagyon finom és egészséges nasi, nekem jöhet:)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk keksz minden mennyiségben jöhet. És még egészséges is. tuti nyerő!+

    VálaszTörlés
  4. imádom! jól hangzik, hogy mogyoró is van benne :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó ez a keksz is, nem győzöm gyűjteni a szuper receptjeidet! ;-))

    VálaszTörlés
  6. Mennyi finomság van benne! El nem tudtam volna képzelni, hogy liszt nélkül is lehet sütni. Mostanig.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...