2013. július 4., csütörtök

Sajtos puffancs - paleo

Ismét egy paleo nasi, tele csupa olajos magvakkal, sok-sok fehérjével...:) 
Azért találtam ki ezt a nasit, mert pár perc amíg összeállítod és a sütést is le lehet tudni kb. 10 perc alatt ebben a nagy melegben...:)


Hozzávalók:

20 gr dió, 20 gr törökmogyoró, 20 gr mandula, 120 gr szezámmag, késhegynyi szódabikarbóna, 2 tojás, kb. 80-100 gr kemény/félkemény sajt.


Elkészítés:

A magvakat és a szezámmagot késes aprítóba tesszük, és apróra daráljuk benne. Majd mehet hozzá a két tojás és a szódabikarbóna, és a lereszelt sajt. az egészet jól kikeverjük, majd a kezünkkel kis gombócokat formázunk belőlük, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.


Én sót nem tettem bele, mivel eléggé sós volt a sajt amit használtam, így ha még az is került volna bele, akkor nagyon sós lett volna a puffancs. Így viszont tökéletes volt. Ha valaki kevésbé sós sajtot használ, akkor azért tegyen bele egy keveset.


4 megjegyzés:

  1. Imádom a "magvas dolgokat", fincsi lehet ...

    VálaszTörlés
  2. Ez kekszes jellegű lesz, tehát ropogós vagy inkább puha?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne haragudj, hogy csak most írok, ha még aktuális, nálam inkább ropogós lett.

      Törlés