Ismét egy paleo nasi, tele csupa olajos magvakkal, sok-sok fehérjével...:)
Azért találtam ki ezt a nasit, mert pár perc amíg összeállítod és a sütést is le lehet tudni kb. 10 perc alatt ebben a nagy melegben...:)
Hozzávalók:
20 gr dió, 20 gr törökmogyoró, 20 gr mandula, 120 gr szezámmag, késhegynyi szódabikarbóna, 2 tojás, kb. 80-100 gr kemény/félkemény sajt.
Elkészítés:
A magvakat és a szezámmagot késes aprítóba tesszük, és apróra daráljuk benne. Majd mehet hozzá a két tojás és a szódabikarbóna, és a lereszelt sajt. az egészet jól kikeverjük, majd a kezünkkel kis gombócokat formázunk belőlük, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Én sót nem tettem bele, mivel eléggé sós volt a sajt amit használtam, így ha még az is került volna bele, akkor nagyon sós lett volna a puffancs. Így viszont tökéletes volt. Ha valaki kevésbé sós sajtot használ, akkor azért tegyen bele egy keveset.
Imádom a "magvas dolgokat", fincsi lehet ...
VálaszTörlésKöszönöm a finom recepteket!
VálaszTörlésEz kekszes jellegű lesz, tehát ropogós vagy inkább puha?
VálaszTörlésNe haragudj, hogy csak most írok, ha még aktuális, nálam inkább ropogós lett.
Törlés