Ma végéhez ér az újabb forduló a blogkóstolóban, így igaz az utolsó "pillanatban" de még ideértem én is.
A forduló most Kisildihez került, és nekem pedig Zsuzsi blogja jutott, akit eddig nem ismertem, így jól körbenéztem nála, hogy milyen finomságokat készít.
Én most ezt választottam: http://zsuzsifinomsagai.blogspot.hu/2012/11/almaszosz.html
Ez egy igazán finom almaszósz, amelyet én kókusztejjel és kókuszliszttel készítettem és mézes sült csirkemellel, és sárgabarackkal ettem.
Hozzávalók (1 főre):
húshoz:1 kk. zsír, 2 szelet csirkemell, 1 kk méz, só, bors
barackhoz: 2 szem sárgabarack
almaszószhoz: 1 alma, kevés víz, citrom, kókuszliszt, kókusztej, szegfűszeg, fahéj. (ízlés szerinti mennyiségekkel)
Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, majd a zsíron kisütjük. Ha már átsült, akkor megkenjük a mézzel, amiben megkaramellizáljuk a húsokat. Közben felaprítjuk a barackot, és a hús szaftjába megsütjük.
Az almaszószhoz az almát citromos vízben feltesszük főzni, ízlés szerint édesítjük és fűszerezzük. Ha megpuhult az alma, a kókuszlisztet a kókusztejjel simára keverjük, majd ezzel sűrítjük a szószt. (Nekem még így is hígabb maradt, de nagyon finom lett.
Istenien néz ki, én is nagyon szeretem a hús-gyümölcs párosításokat:)
VálaszTörlésJó kis nyári kaja, szeretném:)
VálaszTörlésDe fincsi lehetett! Szépek a hússzeletek! Látszik rajtuk a méz, szépen csillognak tőle :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikerült választanod, és köszönöm szépen! Nagyon jól néz ki, még nem próbáltam ilyen formán az almaszószt, pedig imádom. :) De ami késik nem múlik.
VálaszTörlés