2013. szeptember 22., vasárnap

Brokkolis-spenót főzelék fokhagymás sült tarjával

Ez egy nagyon-nagyon finom főzelék...:)
És milyen meglepő, laktóz-, és gluténmentes.


Hozzávalók:

főzelékhez:1 marék spenót, 200 gr. brokkoli, 1/2 dl kókusztej, kevés víz, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vörödhagyma, 1 kk. zsír
húshoz: 2 szelet tarja, só, bors, kevés zsír, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma


Elkészítés:

A húst egy kisebb tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, majd a tetejére a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül ráadagoljuk, és vöröshagymát vékonyra szeljük, majd azt is rátesszük. Kevés olvasztott zsírral meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük alufólia alatt, majd levesszük és további negyed óra alatt készre pirítjuk. 


A főzelékhez a hagymákat kevés zsíron megpirítjuk, beledobáljuk a spenótot és a brokkolit, sózzuk, borsozzuk. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megpuhult a brokkoli, botmixerrel pürésítjük, és a kókusztejet óvatosan folyamatos kevergetés mellett beleadagoljuk. Összeforraljuk, majd az elkészült hússal tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, guszta! Még nem próbáltam a spenótot és a brokkolit együtt, de fincsi lehet. Épp tegnap sütöttem én is tarját, de nálunk sáfrányos rizzsel volt :)

    VálaszTörlés