Megint csak Orsi adta az ihletet. Tegnap nagy szilva kompót és aszalt szilva gyártásban voltunk, és ami már kompótnak, és aszalt szilvának is puha volt, azt fogtam, beleraktam egy piteformába, egy kevés kompót levet engedtem rá, 10 perc a sütőben, morzsa elkészít, további 15 perc a sütőben, és két perc alatt elfogyaszt...:)
Hozzávalók:
sült szilvához: kb. 40 dkg felezett szilva, kevés eritrit, fahéj, vörösbor/kompótlé
morzsához: 70 gr darált dió, 40 gr darált mandula, kevés eritrit, kb. 40 ml zsír
Elkészítés:
A pite forma aljára szórjuk a szilvát, majd meghintjük fahéjjal és édesítővel. Eggy kevés vörösbort, vagy kompót levet öntünk rá, majd mehet a sütőbe rakjuk 180 fokon 10 percre, addig a morzsa hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk, majd kivesszük a piteformát, ráadagoljuk a morzsát, és visszadugjuk sütőben 15 percre. Ha elkészült melegen fogyasztjuk, ha valaki szeretné megsépkelheti egy kis vanília fagyival.
Nagyon finom desszertet csináltál ! Gondolom még a pici lánykádnak is ízlett!
VálaszTörlésEgyszer én is megcsinálom!!! :)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, finom szaftos lehet! :)
VálaszTörlésNagyon szép, gondolom finom is!
VálaszTörlésKipróbálandó:)
VálaszTörlésNagyon guszta! A vanília gafyi is csábító mellé :D
VálaszTörlésEzt néztem a fb- on is, nagyon tetszik.
VálaszTörlés