Tésztás
ételeket általában csak akkor fogyasztom - kb. 2-3 hetente - amikor már nagyon
kívánok valami szószos ételt, amihez igen jól passzol, egy-egy paleolit
tésztaféle.
Ebben az
esetben sült csirkecombok mellé készült, és szerintem ízben nagyon jól
passzoltak egymás mellé.
Javaslom
próbáljátok ki :)
Hozzávalók (2 főre):
Húshoz: 2-2
alsó és felső csirkecomb, 1 ek. pirospaprika, 1 mk. himalája só, kevés frissen
őrölt bors (sütőzacskó), 1 ek. sertészsí,r 1/2 dl víz
Tésztához:
100 gr paleo tészta (nálam lenmagos szélesmetélt), 200 gr brokkoli, 1 tk.
dijoni mustár, 1 ek. cocomas
Elkészítés:
A húst
belerakjuk a sütőzacskóba, és a fűszereket alaposan beledörzsöljük húsokba.
Beelöntjük a vizet, és a zsírt is hozzáadjuk. Lezárjuk a zacskót, egy-két
helyen megbökködjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Amikor letelik az idő, a zacskót felvágjuk, és további 15 percre visszarakjuk a
húsokat, hogy megpiruljanak.
A tésztát
forró vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük, a brokkolit megfőzzük, leszűrjük, és
kis darabokra tépkedjük.
A megsült
húsokat kiszedjük, majd a szafthoz hozzáadjuk a mustárt és a cocomast. A
tésztát összeforgatjuk a brokkolival, és a szósszal, majd tányérokba szedjük,
és a pirosra sült csirkecombbokkal tálaljuk.
Jó étvágyat
hozzá!
Nagyon guszta azzal a zöld körettel, fincsi!! :) Elcsábulnék rá...
VálaszTörlésImádom a sült csirke minden változatát, gyakran készül nálunk. A fotód pedig "irtó" guszta. :D
VálaszTörlés