Ez a recept az egyik nagy kedvencem. Ha választani kellene melyik zöldségért rajongok igazán akkor biztos nem gondolkodnék sokáig, hanem rávágnám, hogy természetesen a brokkoli. Ez a feltét pedig igazán különleges, és nagyon jól illik a főzelékhez.
Hozzávalók:
Főzelékhez: 7 dl húsalaplé és kb. 1-2 dl víz (épphogy ellepje a brokkolit) vagy 1 liter víz - a víz esetében 1 tk. sónixot használnék -, 500 gr brokkoli rózsáira szedve, kevés só, és bors
Feltéthez: 250 gr darált sertéshús, 3 tojás, 1 tk. útifűmaghéj, 1 közepes sárgarépa, 1 kisebb édeskés alma, 1/4 vöröshagyma, 1 mk. só, kevés bors
Elkészítés:
A főzelékhez a rózsáira szedett brokkolit feltesszük a fűszerekkel és a vízzel és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Majd botmixerrel az egészet pürésítjük.
A fasírthoz a darált húst, a tojásokat és az útifűmaghéjat egy edénybe rakjuk, majd hozzáreszeljük a hagymát és a répát, az almát pedig apró kockákra vágva hozzáadjuk a masszához. Kikeverjük, majd pogácsákat formázunk, és felforrósított kókuszzsíron megsütjük őket.
Főzelékhez: 7 dl húsalaplé és kb. 1-2 dl víz (épphogy ellepje a brokkolit) vagy 1 liter víz - a víz esetében 1 tk. sónixot használnék -, 500 gr brokkoli rózsáira szedve, kevés só, és bors
Feltéthez: 250 gr darált sertéshús, 3 tojás, 1 tk. útifűmaghéj, 1 közepes sárgarépa, 1 kisebb édeskés alma, 1/4 vöröshagyma, 1 mk. só, kevés bors
Elkészítés:
A főzelékhez a rózsáira szedett brokkolit feltesszük a fűszerekkel és a vízzel és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Majd botmixerrel az egészet pürésítjük.
A fasírthoz a darált húst, a tojásokat és az útifűmaghéjat egy edénybe rakjuk, majd hozzáreszeljük a hagymát és a répát, az almát pedig apró kockákra vágva hozzáadjuk a masszához. Kikeverjük, majd pogácsákat formázunk, és felforrósított kókuszzsíron megsütjük őket.
Próbáljátok ki, mert szerintem ez egy roppant gyors, és finom fogás lehet a rohanó hétköznapokra :)
Ma pont egy ilyen ebédre lenne szükségem! A sónix nekem új, de nagyon köszönöm a tippet, mert, ha elfogy a házi ételízesítőm, ez életmentő lehet! :)
VálaszTörlésA sónix Barbi, egy nagy nagyon jó dolog. :)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésIldy, remélem azért ízlett :)
VálaszTörlésNekem is nagy kedvencem a brokkoli:) Hasonló fasírtokat szoktam én is sütni, almát eddig nem tettem bele, de legközelebb kipróbálom:) Szép hétvégét nektek:)
VálaszTörlésJól hangzik, a főzelék és a feltét is! :)
VálaszTörlésFinomságos... :P Én is brokkoli rajongó vagyok. ;)
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem a brokkolit, főzeléknek, levesnek egyaránt:)
VálaszTörlés