A reggeli kókusztejes kávém mellé volt kísérő ez a karácsony illatot árasztó mennyei keksz.
Mandula alapú, fahéjjal, kardamommal és gyömbérrel fűszerezett keksz.
Mandula alapú, fahéjjal, kardamommal és gyömbérrel fűszerezett keksz.
Hozzávalók (kb. 15 kisebb db-hoz):
100 gr darált mandula, 1 ek. méz, 1 kk. szódabikarbóna, 3 ek. kakaó, 1 tojás, 1/2 mk. fahéj, 1/2 mk. kardamaom, 1/2 mk. gyömbér, kb. 1/2 dl kókuszolaj
Elkészítés:
A hozzávalókat a kókuszolaj kivételével összedolgozzuk, és az olajból annyit öntünk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Diónyi adagokat veszünk a kezünkbe, és golyót forálunk belőlük. Majd egy sütőpapíros tepsire rakjuk a golyókat és kézzel lelapítjuk őket. Durvára tört mandulával megszórjuk és 180 fokon 10 perc alatt kisütjük őket.
A hozzávalókat a kókuszolaj kivételével összedolgozzuk, és az olajból annyit öntünk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Diónyi adagokat veszünk a kezünkbe, és golyót forálunk belőlük. Majd egy sütőpapíros tepsire rakjuk a golyókat és kézzel lelapítjuk őket. Durvára tört mandulával megszórjuk és 180 fokon 10 perc alatt kisütjük őket.
De jó, nálatok már karácsonyi a hangulat :-)
VálaszTörlésNagyon csábítóak, én is nagy keksz rajongó vagyok, a reggeli kávé mellé elengedhetetlen:)
VálaszTörlésmár mennék is a konyhába, csak meg kell várnom a mandula darálással, hogy a gyerekek felkeljenek:)
VálaszTörlésÉn is rögtön a kávéra gondoltam ahogy megláttam ezeket a finom kekszeket. Az én Jancsim nagyon szeretné...
VálaszTörlésÉs még gyönyörűek is!!! :))
VálaszTörlésSzépek! És jól látom, ez nem paleo?
VálaszTörlésJaj de kis csinoskák, nagyon megkívántam őket! :)
VálaszTörlésGyönyörűek lettek, igazán adhatnál pár szemet a narancsos fahéjas teámhoz.
VálaszTörlés