2014. március 20., csütörtök

Kefíres pogácsa

Nagyon régen készült pogácsa nálunk, talán mióta paleózom nem is sütöttem. A Páromnak és Patinak készült ez most, és a sütési idő tovább tart, mind összeállítani a tésztát.

Nagyon könnyen kezelhető tészta és bátran variálható különböző ízekkel.

A receptet Max oldalán találtam, és tényleg érdemes kipróbálni, mert nagyon szuper állaga lesz, és finom is ;)


Hozzávalók:

450 gr finomliszt,
400 ml kefír,
1 ek. metélőhagyma,
1 tk. só,
1 mk. szódabikarbóna,
1 fej lilahagyma apróra vágva (eredeti receptben nincsen)



Elkészítés:

A lisztet a szódabikarbónával a lilahagymával, metélőhagymával, és a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a kefírt is, és összedolgozzuk a masszát.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, alul-felül sütős üzemmódban.
A tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd kis pohárral kiszaggatjuk, a tetejüket felvert tojássárgájával megkenjük és megszórjuk szezámmaggal(eredeti receptben sajttal).
20-25 perc alatt készre sütjük.



Tipp: Legközelebb metélőhagyma helyett bacon szalonnát fogok beletenni, és szerintem a lilahagymával igazán ütős párost fognak alkotni.






5 megjegyzés:

  1. És milyen szép! Nagyon szeretem a pogácsákat, minden nap megenném! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki és finom lehet a hagymától. Nem rossz ötlet a bacon sem hozzá.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták, lekapkodnék néhányat szívesen a rácsról! :)

    VálaszTörlés
  4. De szép mosolygósak lettek :-)
    Jó hétvégét nektek!

    VálaszTörlés
  5. Szép pogácsákat sütöttél a családnak! Én is nagy pogácsarajongó vagyok. Mivel több hete nem sütöttem, holnapra tervezem a sütését, tepertős lesz...

    VálaszTörlés