Igaz nem most készült, de ma újra megsütöm, mert annyira finom ez a sütemény, hogy igazán helye van a vasárnap délutáni asztalon.
Hozzávalók:
7 gr darált törökmogyoró,
20 gr kókuszliszt,
1 mk. szódabikarbóna
20 gr kókuszliszt,
1 mk. szódabikarbóna
20 gr kókuszolaj,
4 ek. eritrit,
4 tojás sárgája
200 ml kókustej,(hígított)
A tetejére: cukormentes ribizli lekvár
200 ml kókustej,(hígított)
A tetejére: cukormentes ribizli lekvár
Habhoz:
4 tojásfehérje
pici só
4 ek. poreritrit
125 gr darált törökmogyoró
pici só
4 ek. poreritrit
125 gr darált törökmogyoró
Elkészítés:
A mogyorót, mandulát és a kókuszlisztet elkeverjük a szódabikarbónával., majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, az eritritet és a kókusztejet, majd jól összedolgozzuk a tésztát.
Kb. 25 x 15 méretű tepsibe nyomkodjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük.
Kivesszük, hűlni hagyjuk, addig a tojásfehérjéket pici sóval és a cukorral felverjük, és a legvégén, hozzákeverjük a darált mogyorót.
A kissé kihűlt tésztát megkenjük lekvárral, rákenjük a habot és visszatesszük a sütőbe még kb. 20 percre, amíg a teteje aranysárgára nem sül.
Forrás: Mogyoróhabos linzer
Csodafinom lehet!
VálaszTörlésÁ, nagyon jól hangzik:)
VálaszTörlésHa újra megsütötted, akkor talán tudsz még nekem belőle adni egy szeletkét, igaz? :)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik! Én még biztosan megkombinálnám egy kis gyümölcslekvárral... ;-P :)
VálaszTörlésNagyon finomnak tűnik. :)
VálaszTörlés