2014. április 29., kedd

Csokis-diós keksz

Az első gluténmentes ropogós, igazi keksz, amit az elmúlt 8 hónapban készítettem. Imádom, köszönet érte Anitának, akinél ráleltem erre a nagyon finom kekszre. Kisebb módosításokkal készült, de így is mennyei lett.

Amikor a Párom hazaért a munkából, megkérdezte, miből sütöttem, mert olyan finom sült gesztenye illat van a konyhában. :) 
És tényleg, ezt teszi a gesztenyeliszt a sütivel ;)

Hozzávalók:

200 gr gesztenyeliszt (mehet felesben zabliszttel)
100 gr durvára tört cukormentes étcsokoládé,
100 gr durvára tört dió,
100 gr kókuszolaj,
2 nagy méretű tojás,
100 gr eritrit,
1 mk. szódabikarbóna 

 

Elkészítés:

A kókuszolajat habosra keverjük az eritrittel, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Mehet bele a liszt, a szódabikarbóna, a dió, és a csoki is. 
Kissé lisztezett sütőpapíron hengert formálunk a masszából, majd felvágjuk 1 cm-es csíkokban. 
Majd sütőpapíros tepsiben 175 fokon 20 perc alatt készre sütjük. 


3 megjegyzés:

  1. Finom lehet, már ránézésre is csábító :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet! Gesztenyelisztem van kevés, a kókuszolajat mivel helyettesíthetném szerinted?

    VálaszTörlés