Igen a túró az nem is túró, de ez szerintem senkinek nem tűnne fel, mert ez a totu, annyira, de annyira hasonlít az igazi tehéntúróra.
A csokiszósz az Allium Delikát alapján készült.
Hozzávalók:
Kb. 5 db palacsintához:
3 ek. gesztenyeliszt,
1 ek. tápiókaliszt,
1 ek. kókuszliszt,
3 tojás,
1 ek. kókuszzsír,
kb. 2 dl víz
Csokisziruphoz:
300 gr méz,
2 ek. kakaópor
Túrókrémhez:
100 gr totu,
1 tojássárgája,
1 ek. kókuszkrém,
1 ek. eritrit,
1 ek. citromlé,
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit kézi habverővel homogénné keverjük, majd egy merőkanálnyi adagonként kizsírozott palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk.
A túrókrém hozzávalóit botmixerrel krémesítjük, ezzel töltjük a palacsintákat.
A csokisziruphoz a mézet felmelegítjük (nem forraljuk), majd hozzákeverjük kézi habverővel a kakaót. Ezzel locsoljuk meg a palacsintákat. A maradékot üvegbe töltjük, és lezárjuk.
Jöhetne egy-kettő így ebéd után :-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és igen finom lehet! Ezt a csoki öntetet kifogom próbálni!
VálaszTörlésJaj de megenném most, istenien néz ki:) Most jöttem haza futásból, de próbálom magam rávenni, hogy csak valami könnyűt egyek, de így nehéz:)
VálaszTörlésMilyen maradék, milyen üvegbe? :-DD Nálunk az összeset eltunkolnánk a gyerekekkel... <3
VálaszTörlésPontosan ezt kérdeztem én is! :D Simán megennénk, és csak addig tartana, ameddig a palacsinta. :)) Nagyon-nagyon guszta!
Törlés