2014. április 25., péntek

Kókuszos-mazsolás zabkása

Megmondom őszintén néha kívánom az ilyen jellegű ételeket reggelire. Így a húsvéti sonka-tojás dömping után meg pláne. 
Nem paleó, de glutén, és tejmentes. 

Ebből az adagból két reggelire is jól laktunk belőle a lányommal. 




Hozzávalók:

1 csésze zabpehely,
1,5 csésze víz,
1/2 csésze cocomas,(kókusztejszín)
1 marék mazsola,
1 marék kókuszchips,
2 ek. eritrit,
1 kocka cukormentes étcsokoládé


Elkészítés:


A zabpelyhet a vízzel, a cocomassal és az édesítővel feltesszük főni. Kb. 10 perc alatt besűrűsödik. Elzárjuk a gázt alatta, hozzáadjuk a mazsolát és a kókuszt, majd még melegen ráreszeljük a csokoládét. 

Tipp: Ha nagyobb adagot készítünk, mint ami elfogy másnapig, vagy estig nyugodtan tároljuk hűtőben, majd rövid idő alatt langyosítsuk meg mikróban, vagy tűzhelyen ízlés szerint. 

4 megjegyzés: