Megmondom őszintén néha kívánom az ilyen jellegű ételeket reggelire. Így a húsvéti sonka-tojás dömping után meg pláne.
Nem paleó, de glutén, és tejmentes.
Ebből az adagból két reggelire is jól laktunk belőle a lányommal.
Hozzávalók:
1 csésze zabpehely,
1,5 csésze víz,
1/2 csésze cocomas,(kókusztejszín)
1 marék mazsola,
1 marék kókuszchips,
2 ek. eritrit,
1 kocka cukormentes étcsokoládé
Elkészítés:
A zabpelyhet a vízzel, a cocomassal és az édesítővel feltesszük főni. Kb. 10 perc alatt besűrűsödik. Elzárjuk a gázt alatta, hozzáadjuk a mazsolát és a kókuszt, majd még melegen ráreszeljük a csokoládét.
Tipp: Ha nagyobb adagot készítünk, mint ami elfogy másnapig, vagy estig nyugodtan tároljuk hűtőben, majd rövid idő alatt langyosítsuk meg mikróban, vagy tűzhelyen ízlés szerint.
Finom könnyű reggeli lehetett nagyon guszta!
VálaszTörlésEzt vittem!!! :)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük, bár én tejjel szoktam főzni! :) Fincsi! :)
VálaszTörlésKókusszal még nem próbáltam, biztosan finom.
VálaszTörlés