Ez a fagyi nem paleó, még akkor sem, ha kókusztejszínt, és kókusztejet használunk az elkészítéséhez, ugyanis a varázs hozzávaló ez esetben a kókuszcukor, ami egyáltalán nem paleó alapanyag.
Ezt azért hangsúlyozom, mert sokan vannak akik akként kezelik. Egyelőre semmi megbízható forrás nincs arra vonatkozóan, hogy ennek a cukornak valóban alacsony lenne a glikémiás indexe, mint ahogyan az egyetlen tanulmány ami róla készült (és felleltem) ezt bizonygatja.
Ebben az esetben viszont teljesen mindegy, mert ebben a fagyiban tökéletesen betölti a szerepét amit kell. Ezáltal a cukor által válik az egyszerű vanília fagyi, amolyan retró hangulatot idéző tejkaramella fagyivá.
Hozzávalók:
6 tojássárgája,
500 ml házi tejszín/ vagy min. 30%-os állati eredetű tejszín/,
100 ml házi tej /vagy zsíros bolri tej/,
6-7 ek. kókuszcukor,
1 rúd vanília magjai
Elkészítés:
Nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat egy vastagfalú edényben nagyon lassú tűzön összemelegíteni, egészen forráspontig. Majd jól lehűtjük - ez fontos lépés fagyi gép használata esetén! - végül a fagyigépben kifagyasztjuk a masszát.
Én ezzel a fagyival neveztem Praliné Zsuzsi játékára, a részleteket, itt olvashatjátok:
Hmmmmmmmmmm....
VálaszTörlésHűűű. És mitől lesz karamellás? A lassú összemelegítéskor kissé karamellizálódik a massza? Nagyon érdekes, tuti kipróbálom, nagyon guszta! :)
VálaszTörlésNagyon jó! Főleg, hogy nem kell karamellizálni a cukrot, teszi a dolgát a kókuszcukor.
VálaszTörlésDe jó, nagyon tetszik :) Csak nálunk nem fellelhető sajnos a kókuszcukor :)
VálaszTörlésNagyon finooom!!! :P
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésFagyigép vásárlás előtt állok, érdekelne, hogy te milyen gépet használsz, és tudnál-e írni véleményt róla?
köszönöm
Szilvi
Szia, Clatronic, a metroból kaptam a férjem vette. 7 vagy 8 ezer forint körül volt. Nekem és a párom szüleinek is ilyen van. tökéletesen megfelel szerintem. Egy a lényeg, mielőtt berakod a fagyialapot a gépbe, jó hidegre hűtsd le, különben nem fagy ki rendesen.
Törlés