Már olyan régóta nem készítettem, pedig nagyon-nagyon szeretem.
Aztán az elmúlt hetekben beszélgettünk róla, és ma végre eljutottam odáig, hogy nem felejtettem el beszerezni a hozzávalókat hozzá, így a maradék grillcsirke mellé tökéletes köret lett.
Én így készítem:
Hozzávalók:
3 nagyobb sárgarépa,
1 kb. 1 kg-os fejes káposzta,
3 fej hagyma,
1 nagy adag házi majonéz,
3 ek. citromlé (tárkonyecet helyett, mert az most nincs itthon),
100 ml mandulatej,(nem paleó: tejföl)
3 ek. eritrit,
tarkabors
Elkészítés:
1. Elsőkörben a Kifőztük oldalán talált félperces majonéz receptet alkalmazva elkészül a majonéz, amit az alábbi linken megtaláltok: http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/felperces-majonez
Én annyit fűznék hozzá - azon kívül, hogy tökéletes recept - hogy olívaolajjal készítettem, és egy kevés citromlevet még adtam hozzá.
Tényleg fél perc, és sima krémes majonézt kapunk. Egy tojásból elegendő készíteni. Én 200 ml olajat használtam, így meglehetősen sűrű lett, de a mandulatejszín úgy is
2. A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A sárgarépát és a káposztát legyaluljuk, majd egy nagyobb edényben besózzuk, és állni hagyjuk.
3. A majonézhez hozzáadjuk a tejszínt, az eritritet, és a borsot.
4. A zöldségeket kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk az öntetet, és jól behűtjük.
Lilla, tényleg kell a majonézhez a tojásfehérje is? :O
VálaszTörlésEbben a receptben így szerepelt, én bele is raktam, és tényleg tökéletes lett. Sokáig úgy sem fogom tárolni, mivel az egész család ráment :)
TörlésNagyon jó :)
VálaszTörlésÉn is szoktam készíteni, naaagyon fincsi! Csak úgy magában is:-)
VálaszTörlésNa, ezt tényleg ki kell próbálnom... :P
VálaszTörlés