Az előző buci recepten kicsit változtattam, mert még mindig sok volt benne a szénhidrát. Így átalakítottam a hozzávalókat, és ez sült ki belőle. Nagyon finom, szóval próbáljátok ki ;)
Az előző receptet itt találjátok: http://megfozlek.blogspot.hu/2014/02/zabos-bucik.html
Hozzávalók:
200 gr zabliszt,
100 gr tk. tönkölybúzaliszt,
200 gr szénhidrát csökkentett liszt,
1 cs. szárított élesztő,
2 tk. só,
450 ml langyos víz
Elkészítés:
A
hozzávalókat egy nagyobb edényben kikeverjük, majd ha van 50 fok a
sütőnkön, akkor beállítjuk rajta hőfokot és betesszük fél órára a
tésztát, hogy megkeljen. Ha ilyen funkció nincs, akkor 1 órára melegebb
helyen kelesztjük, letakarva.
Aztán egy tepsire sütőpapírt - én szilikon sütőlapot használok - helyezünk, majd a masszából bucikat formálunk, és elhelyezzük őket a lapon. Tetejüket lekenjük vízzel, és megszórjuk ízlés szerinti magokkal.
Aztán egy tepsire sütőpapírt - én szilikon sütőlapot használok - helyezünk, majd a masszából bucikat formálunk, és elhelyezzük őket a lapon. Tetejüket lekenjük vízzel, és megszórjuk ízlés szerinti magokkal.
A sütő aljába egy tepsibe vizet rakunk ( a gőz miatt kell), majd légkeveréses üzemmódban 200 fokon, alul-felül sütős üzemmódban pedig 220 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük őket.
Megjegyzem Lilla, nagyon jó! :)
VálaszTörlésDe szépek lettek!
VálaszTörlés