2014. december 15., hétfő

Hagymás nyúlmáj édesburgonyapürével

Avagy retró ebéd újragondolva...

Hozzávalók:

4 nyúlmáj,
1 ek. zsír,
1 nagy fej hagyma,
1 tk. pirospaprika,
1 tk. fokhagymapaszta (lásd lent),
bors
kb. 1,5 dl víz

Püréhez: 
4 közepes méretű édesburgonya,
2 tk. vaj/ghee,

 

Elkészítés:

A nyúlmájat felcsíkozzuk, a hagymát megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. A zsíron a hagymát megfuttatjuk, majd fél deciliter vízzel felöntjük, pár perc alatt megdinszteljük.
Közben az édesburgonyát meghámozzuk és feltesszük vízben főzni.

A hagymára rádobjuk a felszeletelt májat, majd borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymapasztát, és a pirospaprikát. 
Egy perc alatt összeforgatjuk, majd felöntjük egy deciliter vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. 
Kb. 5-8 perc alatt elkészül. Levesszük a tetőt, és besűrítjük. 

Sót csak tálalás előtt használjunk!

Az édesburgonyát 10 perc alatt főzzük készre, majd a vajjal/gheevel és a sóval összetörjük.

Tipp: 

Fokhagymapaszta - 1 fej fokhagymát megpucolunk, majd egy kisebb befőttes üvegbe rakjuk. Öntünk rá annyi olívaolajat ami ellepi, egy kevés sót, majd lezárva hűtőszekrényben tároljuk. A fokhagyma elkezd benne feloldódni, és tökéletes lesz a bolti fokhagymakrém helyett.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése