2015. december 16., szerda

Túrós pogácsa - hagyományos

A hagyományos verzió pedig így készül.
Hozzáteszem zabliszttel is készítettem már, és úgy is tökéletes volt, csak kicsit jobban ragadt a tészta.

Hozzávalók:

250 g liszt,
250 g vaj,
250 g túró
2 kk. só



Elkészítés:

A vajat nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és az összes hozzávalót egy nagy tálban egyneművé dolgozzuk. Fél órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kisebb szaggatóval pogácsákat szaggatunk. 
Tetejét ízlés szerint tojással megkenhetjük, és magokkal megszórhatjuk.
180 fokon légkeveréses üzemmódban 25 perc alatt készre sütjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...