2016. szeptember 6., kedd

Fajitas, tortilla - paleo

A mai ebédem hirtelen ötlet volt, mert nem ezt terveztem eredetileg. Kaptam viszont néhány csodaszép kaliforniai paprikát, így eldőlt, hogy fajitas lesz és készítek hozzá jó kis tortillákat ;)


Itt is láthatjátok, hogy az Anyasüti lisztkeverékek nemcsak gyerekeknek, de felnőtteknek is tökéletesek.

Komolyan mondom ennyire finom, mellékíz nélküli paleo palacsintát/tortillát még nem kóstoltam.

Hozzávalók:

Tortilla:

1 db M-es tojás, 
2 ek. sertészsír (lehet kókuszzsír is),
45 ml víz
3 ek. enyhén púpos ek. Anyasüti Babapalacsinta lisztkeverék

Fajitas:

300 g felcsíkozott csirkemell,
2 kisebb lilahagyma,
1 nagyobb kaliforniai paprika,
1/2  tk. őrölt koriander,
1/2 tk. pirospaprika,
1/2 tk. őrölt római kömény,
1 mk. só,
1/2 mk. bors,
1/2 mk. chilipor,
1 tk. fokhagymapor,
1/2 citrom leve, 
2 ek. zsír

Tálaláshoz: 

1 marék rukkola,
2 ek. ToTukrém extra, 1 csipet sóval és fokhagymaporral (nem paleo: tejföl)



Elkészítés:


A tortillához a hozzávalókat alaposan kikeverjük, így a hagyományos palacsinta masszánál kicsit sűrűbb állagot kell kapnunk. 
Palacsinta sütőben 1 tk. zsírt hevítünk, majd kb. 12-15 cm átmérőjű tortillákat sütünk ki. Vastagabb lesz a tészta, mint a palacsinta, de tökéletesen tekerhető, puha tortillákat fogunk kapni.

A húst a fűszerkeverékkel beszórjuk, majd állni hagyjuk amíg a zöldségeket felcsíkozzuk. Serpenyőben felhevítjük a zsírt, majd a húsokat fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és roppanósra sütjük. 

A tortillákat megtöltjük a fajitas csirkemellel, majd a rukkolával és a mártogatóssal kínáljuk.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése