2016. október 8., szombat

Sütőtökös pogácsa - paleo

Egy újabb lisztkeveréket tettem próbára, méghozzá az Anyasüti pogácsa alapját, ami szintén jelesre vizsgázott nálam. 
A kedvenc őszi ételeim közé tartozik a sütőtök, igazából bármekkora mennyiséget képes lennék megenni belőle. Most a sült sütőtök maradéka nem levesbe került, hanem ebbe a finom pogácsába.
Gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik. Pár perc előkészület után már mehet a sütőbe, és 30 perc múlva már kész is a finom pogácsa.

Hozzávalók:

40 g lágy kókuszzsír,
110 g sült sütőtök,
30 ml víz, 
2 M-es tojás,
1 mk. fokhagymapor,
4 g só



Elkészítés:

A lisztkeveréken kívül minden alapanyagot botmixerrel pürésítünk, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket is és alaposan elkeverjük.
Kb. diónyi darabokat veszünk a masszából, golyókat formázunk, majd szilikonos sütőlapra tesszük, és lelapítjuk őket. Tetejüket bevagdossuk késsel, majd 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 



A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése