Már van fent egy recept amit sütőzacskóban készítettünk, de szerintem ez most sokkal finomabb lett, és vajpuhára sült a cseréptálban.
A hús annyira friss volt, hogy előtte nap még élt a malac :D
A hús annyira friss volt, hogy előtte nap még élt a malac :D
Hozzávalók:
1 jó nagy darab egész karaj csont nélkül,
2 fej hagyma karikára vágva,
200 g bacon,
1 kisebb darab kolbász,
1 db kaliforniai paprika felcsíkozva,
sajt (elhagyható, de nem érdemes, természetesen a lapka sajt nem paleo, helyette egy éven túl érlelt sajt használható)
Páchoz:
olaj (Paleoban - Paleolaj),
pirospaprika,
só,
bors,
fokhagymasó
Elkészítés:
1. A zöldségeket és a kolbászt, bacont előkészítjük.
3. A húst belerakjuk a cserépedénybe, úgy, hogy előtte kb. 1 dl vizet öntünk az edénybe, majd mellé rakjuk megmaradt zöldséget, szalonnát. (Az edényt előtte fél órára áztassuk be.)
4. A húst alaposan bedörzsöljük a páccal, úgy, hogy a zsebekbe is jusson.
5. Minden zsebbe teszünk egy szelet ajtot, egy szelet hagymát, és egy karika kolbászt, egy kevés bacont, és a tetejére egy csík kaliforniai paprikát.
6. Ha van időnk jót tesz neki ha egy fél napot csücsül a hűtőben, de ha erre nincs időnk, akkor hideg sütőbe rakva kezdjük el sütni.
9.200 fokos (ha van, légkeveresés üzemmódban) sütőben 2 óra alatt készre sütjük. Az utolsó fél órában fedő nélkül süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése