2017. január 2., hétfő

Csokipuding és mézeskalács ízű forró csokoládé

A hideg téli napokon sokszor vágyunk valami forró italra, de legalább is egy jó kis meleg pudingra, amivel az ember lelke is felmelegszik. Ez a csokipuding tökéletesen megfelel erre a célra.

Készíthető bármilyen gyümölccsel ami gyermekünk életkorának is megfelel.

A forró csokoládé pedig bármilyen ízesítéssel, de nekem ezzel a fűszerrel még mindig olyan, mintha karácsony lenne.




Csokipuding:


Hozzávalók:
250 ml növényi tej,
3 ek. eritrit,
1 marék bogyós gyümölcs (kisebb gyerekek esetén másféle gyümölcsöt válasszunk),
2-3 db paleo keksz (pl: az itt található háztartási keksz)

Elkészítés:

A pudingport 100 ml tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és forrásig melegítjük a tűzhelyen, folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött akkor lehúzzuk a tűzről, és beleadagoljuk tálkákba. A tetejét apróra morzsolt keksszel és gyümölccsel díszítjük.

Forró csokoládé:

Hozzávalók:
350 ml növényi tej,
3 ek. eritrit,
késhegynyi mézsekalács fűszer


Elkészítés:

A pudingport 100 ml tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és forrásig melegítjük a tűzhelyen, folyamatos keverés mellett. Ezt követően poharakba adagoljuk és már fogyaszthatjuk is a finom forró csokinkat.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése