2011. november 15., kedd

Csirkefalatok háziasan

Már régóta azon gondolkodtam, hogyan is lehetne a gyorséttermekben és mélyhűtve kapható csirkefalatokat otthon mindenféle felesleges adalékanyag nélkül elkészíteni. 
Nagyon szeretem ezeket az ételeket, de túl költségesnek és egészségetelennek találom a fenti opciókat, ezért próbáltam kikísérletezni a sajátomat. 
Nekünk nagyon bejött, ezért ezentúl biztosan mindig így fogom elkészíteni. 
A falatok picik és sok kell belőle, mivel minimális zsiradék hozzáadásával készül így bátran lehet fogyasztani belőle.

Csirkefalatok kukoricás rizzsel

Recept: 

fél kg. csirkemell, 2 ek. szezámmag, zsemlemorzsa, sültcsirke fűszerkeverék, 2 ek. olívaolaj
rizs, 1 fej hagyma, 1 húsleves kocka

A húsokat apró kockákra vágjuk. 
A szezámmagot, a fűszerkeveréket és a zsemlemorzsát egy zacskóba rakjuk, majd beletesszük a csirkekockákat is, és eloszlatjuk a húsokon a panírt. 

Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és vékonyan olívaolajjal megkenjük, majd a húst is rápakoljuk és 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk.
20 percig sütjük, az idő felénél megforgatjuk a falatokat, hogy mindkét oldala átsüljön.

A köret ma kukoricás rizs volt, mivel már nem volt időm mást készíteni, de szerintem nagyon illik hozzá. 
A gyors rizshez hozzáadtam egy fej hagymát és egy leveskockát. Nagyon finom ízt adnak neki. 

A párom fokhagymás tejfölt kapott még kísérőnek, én csak simán ketchupot ettem hozzá.

Köretnek még salátát vagy sült krumplit   tudnék hozzá elképzelni.

Lehet kísérletezni, jó étvágyat mindenkinek!

3 megjegyzés:

  1. Szia Lillus!

    Nem lesz nagyon száraz a "panír" tojás nélkül?

    Kati:-)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Ettől én is féltem egy kicsit, de a sütőpapíron lévő olaj bőven elég volt. Ha gondolod akkor próbáld ki úgy, hogy egy nagyon kevés vajat olvasztassz és először abba forgatod bele a húsokat és utána a panírba.
    Nagyon finom lesz, úgy, hogy próbáld ki!

    VálaszTörlés
  3. Már nem kell félnem, hogy szegény Adi éhenveszik.
    Sőt, étteremben nem ehetne változatosabban!
    Várjuk a főzelék recepteket is!

    A panírral kapcsolatban- lehet a húsokat fűszeres olajban megmártani és aztán a panirba forgatni.

    VálaszTörlés