2011. november 14., hétfő

Édes álom bűntudat nélkül

Ma délelőtt volt egy kis időm az ebéd készítés mellett, így megnéztem pár receptújságot. 
Volt egy édesség ami többször is visszaköszönt az oldalakról, és hívogatott, hogy "engem készíts el". Nagyon felcsigázott, mert még sosem próbáltam ki. 
A letisztult elegancia jellemző erre az elképesztően fantasztikus édességre. 

Mondanom sem kell, hogy nem csalódtunk benne. Olyan volt mint ahogyan azt a képekre nézve elképzeltem hozzá. Édes mégsem émelyítő. Tejszínes, epres, csodás.  Mennyei ízvilág.

Bűntelenül élvezhetjük az ízeket, ha nem cukorral, hanem édesítővel készítjük el.  

Panna cotta forró eperpürével

Recept: 


4 dl habtejszín, 2 lap zselatin, 2 ek. édesítőszer, 1 ek. gyömbér, 1 ek. vaníliaaroma, 1 rúd fahéj

A lapzselatinokat hideg vízbe tesszük.
A tejszínt felforraljuk, és hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliaaromát, a fahéjat és a gyömbért. 
5 percig tovább főzzük a tejszínt, majd a fahéjat kivesszük belőle és levesszük a tűzről. 
A zselatint kinyomkodjuk, hozzákeverjük a tejszínhez és addig kavargatjuk amíg fel nem oldódik benne a zselatin. 

Megvárjuk míg kihül a tejszínünk és olajjal vékonyan kikent formákba töltjük. Egy éjszakára, vagy fél napra hűtőbe rakjuk. Ha megdermedt, akkor a tálkák alját forró vízbe merítjük,  hogy könnyebben kijöjjön belőle. 

Tálaláskor forró eperpürével tálaljuk. 

Kehelyben is jól mutat. Legközelebb réteges változatot hozok. 

A siker garantált, próbáljátok ki!

6 megjegyzés:

  1. Holnap neki esek ennek is ... :) Ennyi alapanyagból hány db lesz? :)Rami

    VálaszTörlés
  2. Szia! Örülök, hogy a Ti érdeklődéseteket is felkeltette ez a blog...:)
    Ez két főre elég, mert 2 kb. teáscsészényi adag lesz belőle. A tejszín felét tejjel is tudod helyettesíteni, azzal is finom lesz.

    VálaszTörlés
  3. Szia Lilla! Ahogyan gondoltam... ez is isteni lett... :)Nagy sikert aratott, így sokszor fogom ezt is elkészíteni. Nekem egy kicsit sok volt az édesítő,legközelebb picit kevesebbel tökéletes lesz. Misi holnapra is megrendelte :) Gratulálok Neked ehhez a bloghoz, mióta adod a tippeket és recepteket újra imádok főzni :) R.

    VálaszTörlés
  4. Hát Rami ennek nagyon örülök, olyan jó ezt hallani, és nagyon köszönöm. Sok-sok változatos ételt hozok Nektek...:)

    VálaszTörlés
  5. Mivel harmadjára volt vendég Nálunk a múlt héten, nagyon várom azt a beígért réteges változatot :) :) R.

    VálaszTörlés