Már régen nem volt túrógombóc, úgy, hogy ma ebédre azt készítettem.
Bár ez nem teljesen igaz, mert én sosem gombócokat csinálok, hanem olyan kis "amerikai futball labda" utánzatokat...:)
Én sosem szoktam rá prézlit tenni a részemre, mert sokkal jobban szeretem anélkül.
Ez az étel főételnek és desszertnek is kitűnő választás. Nálunk most nyúlból készült húsleves volt az előétel, a túrógombóc pedig főételként került a tányérunkra.
Túrógombóc bundában
Recept:
500 gr túró, 10 dkg búzadara, 3 tojás, 2 ek. édesítő, 1 cs. só
zsemlemorzsa, cukor, étolaj
A túrót, a darát, a tojássárgákat, az édesítőt és a sót összekeverjük és legalább 3/4 órát állni hagyjuk a hűtőben. A fehérjét a főzés előtt felverjük, majd hozzáadjuk a masszához. Felforrósított, de nem lobogó vizben főzzük ki őket.
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, majd a legvégén cukrot adunk hozzá.
Túrógombóc bunda nélkül
Az alakjukat annak köszönhetik, hogy két kanál segítségével formálom meg őket, és a kanál segytségével helyezem bele a vízbe.
Eperpürével tálaljuk...:)
Jó éjszakát kívánok mindenkinek!
Tessék már végre nekem elárulni, mi is az az eperpüré? Hogyan, hm?? :) R.
VálaszTörlésIgazából én annyit teszek, hogy a fagyasztott epret kiolvasztom, kevés édesítőt teszek hozzá, és leturmixolom. A gombócokhoz most forrón adtam hozzá. Fagyihoz, vagy sütikhez hidegen kiváló. Én imádom, és az Aldiban elég jó áron lehet kapni. Ha szezonja van, akkor persze nem fagyasztós..:)
VálaszTörlésKöszi!! Én is erre tippeltem nagy gondolkodások után, de gondoltam lássam is, hogy jól gondolkodok ;) na majd kipróbálom! R.
VálaszTörlésLemaradt az írás közben, de ez is elkészült a napokban. Tökéletes, isteni gombóc! És eperpürével...hm nincs jobb :) R.
VálaszTörlésAz eperpüré a túrógombóchoz is tökéletes, tényleg, de nagyon sok minden máshoz is...:)
VálaszTörlés