Mostanában hosszú napjaink vannak és nehezen jön az ihlet a főzés terén is. Sokat nézegettük a kamrát, mire megláttuk, hogy kicsit felsokasodott a hagym. Így megjött az ihlet is, kitaláltuk, hogy legyen belőle hagymás-burgonyasaláta. Viszonylag gyorsan elkészül, és sokféle módon fogyasztható. Nálunk most tökmagoljaos verzió készült belőle, és fűszeres csirkeszárnyakat, és rántott májat ettünk mellé, de akár magában, vagy hidegtálas menüben is tökéletesen megállja a helyét.
Recept:
Sajnos pontos adatokat most nem fogok tudni leírni, csak körülbelüli mennyiségeket.
1 kg burgonya, 5 db nagy fej vöröshagyma, 5 ek. ecet, 1 ek. édesítő, 1 ek. só, annyi víz ami ellepi a burgonyát és a hagymát, tökmagolaj
Előkészítjük a vizet, és beletesszük a sót, édesítőt, valamint az ecetet is.
A burgonyát héjában megfőzzük, kb. 20 perc alatt elkészül. Amikor megfőtt, lehűtjük és megpucoljuk, karikára vágjuk.
A hagymát megpucoljuk és karikára vágjuk.
A vízbe belerakjuk a hozzávalókat és ha kell akkor után töltünk, és tovább ízesítjük.
A tálaláskor tökmagolajat öntünk hozzá, és máris ehetjük...:)
Jól néz ki:) Szerintem sem lehet az ilyen salátákra pontos receptet adni, erre valahogy rá kell érezni. A tökmagolajat énis nagyon szeretem, nagyon egészséges, meg finom is:)
VálaszTörlésKöszönöm. Hát igen, mindig valamiből kell még bele egy kevéske és így már a végén nem tudom, hogy akkor pontosan miből mennyi is került bele...:) A tökmagolaj pedig tényleg sokat dob rajta...:)
VálaszTörlésImádom a tökmagolajat, salátákhoz, savanyú káposztához használom, ez egy újabb ötlet számomra! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, próbáld ki, nagyon finom.
Törlés