Tegnap a Páromnak végre sikerült megoldania, hogy itt a blogon is látszódjon a facebook oldal linkje, annyira örültem neki...:) így egy kicsit designet is váltottam, remélem tetszik Nektek is...:)
Már jó ideje kinéztem magamnak ezt a receptet a Tv Paprika egyik adásában, és elhatároztam, hogy elkészítem. Kicsit ugyan elhúzódott, mert mindig közbejött valami, de most végre volt itthon hozzá minden és megszületett a csoda...:)
A májat én nagyon szeretem, a nyúlmájat még jobban, a hagymáért rajongok, szóval a kettő kombinációjának nem tudtam ellenállni...:)
Persze a kenyér is házi, méghozzá ez alapján készült, még mindig...:) Nagyon kevés munkával, nagyon finom eredmény...:)
Recept:
Hozzávalók:
Májpástétomhoz: 50 dkg csirkemáj, két nyúlmáj - kihagyható, de nagyon finom bele -, 2 fej vöröshagyma, 1 kk. rozmaring, 1 csipet só, 1 csipet bors, vörösborszirup, 1 ek vaj, 1 ek. olívaolaj
Vörösborsziruphoz: 4 dl édes vörösbor, 4 szem szegfűszeg, 4 szem fahéj, 1 kk. rozmaring, 1 tk. gyömbér, 1 fej vöröshagyma
Lilahagymalekvárhoz: 4 fej lilahagyma, 2 dl édes vörösbor, 6 cl balzsamecet, 1 tk. gyömbér, 1 kk. rozmaring, 1 ek. olívaolaj, 1 ek. vaj
Elkészítés:
Lilahagymalekvár: A lilahagymát csíkokra vágjuk, majd 1 ek. olívaolaj és vaj keverékén megdinszteljük, és felöntjük a 2 dl borral, és hozzáadjuk a fűszereket. Addig főzzük, kevergetjük amíg lekvárrá nem sűrüsödik.
Vörösborszirup: A vörösborhoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd a fűszereket, és kb. 15 percig főzzük, nagy lángon.
Májpástétom: A májat apróra vágjuk, majd az olaj és vaj keverékén megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd az apróra vágott hagymát is.
Amikor megpirult és elkészült a szirupunk is, akkor a fűszerkivonatot leszűrjük a májra, és mixerben pürésítjük.
A tálaláskor a finom friss házi kenyérre kenjük a pástétomot, majd adunk hozzá egy kis lekvárt, és egy pohár finom vörösborral öblítjük le...:)
Aki szereti a májat és a hagymát feltétlenül próbálja ki, mert ez az ízkombináció rabul ejt...:)
Lilahagymalekvár: A lilahagymát csíkokra vágjuk, majd 1 ek. olívaolaj és vaj keverékén megdinszteljük, és felöntjük a 2 dl borral, és hozzáadjuk a fűszereket. Addig főzzük, kevergetjük amíg lekvárrá nem sűrüsödik.
Vörösborszirup: A vörösborhoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd a fűszereket, és kb. 15 percig főzzük, nagy lángon.
Májpástétom: A májat apróra vágjuk, majd az olaj és vaj keverékén megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd az apróra vágott hagymát is.
Amikor megpirult és elkészült a szirupunk is, akkor a fűszerkivonatot leszűrjük a májra, és mixerben pürésítjük.
A tálaláskor a finom friss házi kenyérre kenjük a pástétomot, majd adunk hozzá egy kis lekvárt, és egy pohár finom vörösborral öblítjük le...:)
Aki szereti a májat és a hagymát feltétlenül próbálja ki, mert ez az ízkombináció rabul ejt...:)
Nagyon finomat főztél! Guszta! Ez biztosan azért volt hogy a férjed addig csinálja neked a dolgodat ugye? Jó lett az új külsőd!
VálaszTörlésHát igen a párom nagyon örült neki, két napig ezt vitte reggedlire, és mindenkinek adott kóstolót a munkahelyünkön, hogy kóstolják meg, mennyire finom...:)
TörlésA páromnak annyira ízlett, hogy mindenkinek mutogatta a munkahelyünkön, hogy nézzék meg, és kóstolják meg mennyire finom...:)
TörlésNagyon jól néz ki!
VálaszTörlésA véletlen nagy műve: ma én is hagymalakvárt készítettem, igaz, egy kicsit másképp.
Nagyon szuper lett a Te verziód is.
TörlésÜgyes párod van! És a kaja! Ide vele!!!
VálaszTörlésKöszönöm Babett, a Te segítségeddel sikerült igazából, bár azért nálunk kellett hozzá egy kis csavar mire sikerült megoldani...:)
TörlésTetszik ez a lilahagymalekvár, még sosem ettem ilyet. A kenyérreceptre pedig szerencsére ráklikkeltem és mentettem is, nagyon ígéretesnek tűnik! :)
VálaszTörlésRemélem ha kipróbálod megosztod velem, hogy milyen lett!
TörlésRemélem megosztod majd, hogyan sikerült...:)
TörlésImádom a májpástétomot!:)
VálaszTörlésMi is...:)
TörlésNagyon jól néz ki a pástétom is, és a kenyér is!
VálaszTörlésKöszönöm...:)
TörlésEz igazi ínyenc falat:) Nagyon fincsi lehet, már a neve is olyan, mint egy előkelő éttermi menü:)
VálaszTörlésKöszönöm Trollanyu, tényleg nagyon finom...:)
TörlésNagyon szeretem a házi májpástétomot!
VálaszTörlésPróbáld ki ezt, nagyon finom...:)
TörlésFinomat készítettél ;) és ezek a fotók...
VálaszTörlésKöszi Panna...:)
TörlésNagyon szeretem a hagymalekvárt! Húsokhoz is kitűnő!
VálaszTörlésAz biztos is, legközelebb készítek is valami húsos finomságot hozzá...:)
Törlés