Vége lett a hosszú hétvégének, de ma ismét péntek, szóval estétől újra pihenéssel telnek majd a napok. Úgy rohan az idő, hogy észre sem vesszük...Nemrég lett vége a vizsgaidőszakomnak, de pár hét, és újra itt van a következő...:) Hát mit ne mondjak szép kis hónapok elé nézek az biztos. Nekem így már csak egy hét van hátra a munkából, utána ismét átveszi a helyét a tanulás, egész sokáig.
Lehet, hogy furcsa de én már kicsit várom is, hogy megkezdődjön, annak ellenére, hogy tudom most sem lesz egy leányálom ez a két hónap.
A napokban kissé kevesebb időt tudtam a blogra fordítani, mivel elég fáradtam értem haza esténként, így már nem igazán volt kedvem bekapcsolni sem a számítógépet. Persze azért főzni most is főztem, sőt holnap vendégek jönnek, úgy, hogy már azon gondolkodom, hogy mit készítsek nekik. A menüt amit kitalálok - valószínű hidegtálas verzió lesz - vasárnap meg is osztom veletek, de addig is ismét egy kis nyúlhusi...:) Nálam nagy kedvenc.
Hozzávalók:
1/2 kg nyúlhús, 10 dkg aszaltszilva, 4 dl vörösbor, só, bors, 1 vöröshagyma, 4 ek. szilvalekvár
2 cs. rizs
Elkészítés:
A vöröhagymát megpucoljuk, felkockázzuk apróra, és egy ek. olajon megpirítjuk. A húst apróra kockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, majd fehéredésig sütjük. Egy kk. sót adunk hozzá, jól megborsozzuk, majd felöntjük a vörösborral, és egy órát fedő alatt pároljuk. Az idő elteltével mehet hozzá a lekvár, és még egy kevés bor, ha túlságosan besűrüsödik. Majd mehet bele a feldarabolt aszaltszilva, és 10 percig tovább pároljuk fedő alatt. Ha elkészült, párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá Mindenkinek...:)
Micsoda finomság és tálalás .... Szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésGuszta! Egy kalappal a vizsgákhoz! Csak nem jog?:)
VálaszTörlésDe jog...ha minden jól megy jövőre már végzek. Nagyon igyekszem, hogy minden vizsgaidőszakban maximumot teljesítsek.
TörlésCsak tippeltem, de komolyan:) Én is elvégeztem és utáltam. Neked kitartás és biztos simán fog menni ez az időszak is!
TörlésMár megint nyúl, de szerencsések vagytok:) Aszaltszilvával is nagyon finom lehet, szeretem az ilyen párosításokat:) Sok kitartást a tanuláshoz, még élénken él bennem az összes vizsagaidőszakom:)
VálaszTörlésHát igen, szerencsénk van, ha nem lenne a családban aki nyuszit tart, akkor nálunk sem lenne ennyi nyuszis finomság...:)
TörlésHű, de nagyon brutál! De finom lehet! Így még nem ettem... Habár a nyusziról mindig eszembe jut a szimatolós orrocskája...
VálaszTörlésPróbáld ki Krisz, mert nekem eddig tutira ez a nyerő variáció...:)
TörlésNagyon finom ;) Most, hogy elkezdtem dolgozni én is azt érzem egyre kevesebb dologra jut időm, de azért igyekszem :)
VálaszTörlésHát igen, mindenképpen igyekezni kell minél több dologra időt fordítani, szerintem megéri a munka mellett is tanulni, és sportolni is.
TörlésIgazán jól néz ki!
VálaszTörlésA vizsgaidőszak miatt nem irigyellek, nekem is volt benne részem pár évig, de tulajdonképpen így visszaemlékezve nem is volt olyan rossz, csak az akkori jelen volt fárasztó és idegtépő a tanulás miatt. :)
Dexter hogy van?
Dexter egy tünemény, angyalom ma megpróbálta kiásni az egyik napelemes lámpát a földből, mert csak a tetejét sikerült neki leszednie tegnap, és idegesítette, hogy az alja még épségben van...:) A lábtőrlőt pedig kisajátította, de amugy nem olyan rossz...:)
TörlésKöszönöm Kata, ígyekszem mielőbb kirakni!
VálaszTörlésNagyon guszta!! Soha nem gondoltam, hogy a nyúlhúsból ennyi finomságot lehet készíteni.:)
VálaszTörlésHát Gizi, addig én sem, amíg a Páromat meg nem ismertem...:)
TörlésUhhh, ez nagyon jól hangzik! Aszalt szilvával eddig még csak csirkét csináltam, de azt hiszem ezt el kell készítenem! Receptet mentettem!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, próbáld ki mert szerintem még finomabb mint csirkével.
TörlésJaj, amúgy nagyon jól néz ki és nagyon szeretem az aszalt szilvás dolgokat és a nyúl húst is, úgyhogy nálam ez tuti nyerő lenne:)
VálaszTörlésKöszönöm, próbáld ki, nagyon finom!
TörlésRemek lehet ez a nyuszi!
VálaszTörlésHú nagyon finom lehet az Aszalt szilvás nyúlragud.Valamikor kiskoromban ettem utoljára nyulat.
VálaszTörlés