2012. július 7., szombat

Csőben sült nyári gnocchi

Végre ismét főztem, bár az idő azért nem túlságosan kedvezett a konyhai hadműveletnek, de aztán a a végeredmény elfogyasztását követően már nem bánom, hogy begyújtottam a sütőt...:)

Nálunk csütörtökön este hatalmas vihar volt jégesővel együtt, kb. három órán keresztül esett, és bíztunk benne, hogy lehül a levegő, de hát nem, sőt...inkább csak melegebb lett...:)
Bár pár fokot lehűlhetne a levegő, de nem panaszkodom, mert ha rossz idő lenne, azt sem viselném jól...:)

Na de jöjjön egy igazán nyárias ízvilágú finomság:


Hozzávalók:
1 csomag gnocchi - ha nincs ilyen meleg, akkor házi készítésű - fél fej brokkoli, 1 nagyobb paradicsom, 1 fej lilahagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejszín, fél doboz Medve mesterfogás, fél cs. mozzarella sajt




Elkészítés:
A gnocchit kifőzzük, leszürjük. A lilahagymát és a kolozsvári szalonnát megpirítjuk a szalonna levében, majd hozzáöntjük a tejszínt és a krémsajtot, és sűrűre főzzük. A brokkolit megfőzzük, apróra szétszedjük.
Egy tűzálló tálba beleöntjük a kifőzött gnocchit, megszórjuk a brokkolival, leöntjük a mártással, majd a felkarikázott paradicsomot a tetejére helyezzük, és rávágjuk a mozzarellát is.
200 fokos sütőben 20 percig sütjük, és ha van grill funkció a sütőn, további 5 perc alatt rápirítjuk a sajtot.



Érdemes elkészíteni még ilyen melegben is, próbáljátok ki!

15 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik. A hideg kaják után...

    VálaszTörlés
  2. Jaj de guszta! Azzal a tányérkával akár most rögtön bevállalom:) Igen, folyton panaszkodunk az időre. Én is, itt hetek óta hideg és eső. Kb 1 het nyár volt az idén. Csak reménykedek, hogy még otthon tartani fog a nyár mire hazaérek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát siess haza, itt sem sokáig mondja már a jó időt...:(

      Törlés
  3. Szép színes, ínycsiklandó étel! Elsőként a paradicsomkarikákat enném le róla:-)
    Hozzánk csak a vihar széle ért el, kevés esővel, amitől másnapra még fülledtebb meleg lett. Nem lehetne összekeverni az Emiéknél lévő időjárással az itteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi! Nekem jöhet a meleg, csak néha egy kis frissítő záporral. Csak jég ne esne...

      Törlés
  4. Imádom a gnocchit, de ebben a hőségben én is a könnyebb utat választanám :)

    VálaszTörlés
  5. Már a fb-on is nézegettem v.melyik nap, annyira jól néz ki, szép színes, nagyon guszta, a recept is klassz, más nem is kell hozzá, hogy csorogjon a nyálam... :P

    VálaszTörlés
  6. Egy tányérral ebből bármikor megennék!:)

    VálaszTörlés
  7. Szuper, nyári finomságot készítettél! :)

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés