A tegnapi bejegyzésben említettem, hogy a 3. körről lecsúsztam a Blogkóstoló játékában, ami többször tutira nem fog előfordulni, mert rendes "kislány" leszek és már az első napon ki fogom választani, hogy mit is fogok elkészíteni...:)
A 3. körben egyébként Anikó blogját kaptam, aki a családjáról mesél a blogjában, és közben megosztja a finomabbnál finomabb ételeket, amiket elkészített. Én elsőre kettő édességet választottam a buktát és a Sacher tortát, azonban a buktára eddig nem került sor. Mivel Anikó nem ír hozzá receptet, így e-mailen keresztül vettük fel egymással a kapcsolatot és kértem el tőle a recepteket. Nem változtattam semmit a tészta receptjén, tökéletes lett azokkal a mennyiségekkel amit megadott, de sajnos a tetejére már nem maradt egy deka csokim sem, ezért itt csaltam, és a jól bevált Horváth Ilona szakácskönyv csokimáz receptjét alkalmaztam...:)
Hozzávalók:
10 dkg csokoládé, 15 dkg vaj, 4 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél cs. sütőpor, baracklekvár
Csokimázhoz csoki, vagy kevés víz, 3 dkg vaj, 5 ek. kakaó, 2 ek. cukor
Elkészítés:
A tésztához a csokit gőz felett megolvasztjuk a vajjal együtt, majd amíg kihül a tojásokat a cukorral összekeverjük. A kissé kihűlt vajas csokit a tojásos masszához keverjük, majd legvégül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. 180 fokon alul-felül sütős üzemmódban 30 percig sütjük.
20 cm-es kapcsos tortaformában, amit előtte kivajazunk és kilisztezünk.
Ha kihült a tészta, akkor kettévágjuk, majd jól megkenjük házi baracklekvárral, és összeillesztjük a két lapot. A tetejére vagy olvasztott csoki kerül, vagy a kakaót és a cukrot kevés vízzel kikeverjük, majd feltesszük a tűzre, és amikor már felforrt belekeverjük a vajat, és addig keverjük, míg el nem olvad benne. Levesszük a tűzről és azonnal a torta tetejére öntjük. (Én az oldalát is bekentem.)
Anikónak köszönet a receptért, és remélem, hogy kedvet kaptok Ti is az elkészítéséhez...:)
Guszta lett nagyon! Az egyik nagy kedvenc:))
VálaszTörlésKöszi Böbe...:)
TörlésNagyon finom is volt:) Ismétlés jöhet:)
VálaszTörlésOk, bár most jönnek a gyümölcsös finomságok sorban...:)
TörlésCsupacsoki finomság! Nagyon jót sikerült választanod, a 4. körre meg még nem késtél le semmiről:)
VálaszTörlésKöszönöm, remélem, hogy hamar elkészülök a 4. körrel...:)
TörlésEgyszerűen csodás!:) El kell készítenem:)
VálaszTörlésSzuper választás, még sosem sütöttem Sacher tortát, de ez meghozta a kedvem:)
VálaszTörlésEgyszerű és finom...:)
TörlésNagyon guszta! Ez a fajta torta még nálam is várat az elkészítésre! Pedig receptem olyan régen van hozzá, de valahogy mindíg vagy krémesebb, vagy gyümölcsösebb tortát választok !
VálaszTörlésÍgy nyáron nekem is jól esnek a gyíümölcsös finomságok.
TörlésÉn már régóta tervezem a Sachert, nagyon furdal a kiváncsiság, hogy mitől lehet olyan finom ez az egyszerűnek tűnő süti! Házi baracklekvárba ugyan sántítok:)) A tied jó guszta, beleharapnék szívesen:)
VálaszTörlésAttól, hogy mennyei a tésztája, és a házi lekvár még meg is koronázza mindezt...:)
TörlésFinom csokis sacher! :) Nyám-nyám :)
VálaszTörlés:-)
TörlésNagyon fincsi lehet! Én még sosem sütöttem, nálunk ez nagymamám feladata :)
VálaszTörlésTényleg fincsi...:)
TörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlés:-)
TörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésMég nem készítettem, de már rég a listámon van. Remélem hamarosan eljön ennek is az ideje.
Hát érdemes rá időt "vesztegetni"....:)
TörlésFincsi lehetett, jól néz ki. Még soha nem sütöttem Sacher-t, egyszer talán rászánom magam... ;)
VálaszTörlésKöszi Gabi, próbáld ki, megéri...:)
TörlésHmm, nagyon guszta!!!
VálaszTörlésKöszi...:)
TörlésÖrülök, hogy megcsináltad!:-)
VálaszTörlés