Tegnap kaptunk egy hatalmas adag sárgabarackot, amiből ma lekvár készült. Igazából nem egy nagy ördöngősség a lekvár főzés, főleg, hogy nem került bele semmi különleges hozzávaló, mert mi így szeretjük a lekvárokat...:)
5 kg megtisztított kimagozott barackból főztem az idén, és szerintem bőven ki fog tartani a jövő nyárig...:) Persze mellette bőven jutott a pocakba is, és még pürét is készítettem a mai meglepetés túrótortához...:) - ismét Zilaformában készült, holnap hozom a receptet és a képeket is...:).
Hozzávalók:
5 kg sárgabarack megtisztítva és kimagozva, 1,5 kg cukor, 2 cs. 2:1 quittin
Elkészítés:
A kimagozott és megtisztított barackot apróra kockázzuk és a zselésítővel összefőzzük, majd hozzáadagoljuk a cukrot is, és forrásig kevergetés mellett főzzük. Majd ha felforrt 5 percig még hagyjuk, utána elzárjuk - ha esetleg hab keletkezik, azt leszedjük - és üvegekbe merjük őket. Az üvegeket lezárjuk, majd 5 percre fejtetőre állítjuk őket, majd visszafordíjtuk és amíg kihül száraz dunsztban hagyjuk.
Ó miért nem szóltál, mentem volna segíteni magozni. Tudod hogy szoktam magozni? 1 barack a tálba 2 a szájba, vagy így nem hívtál volna meg?:-)) A barackot is imádom a többi sok kedvenc gyümölcs mellett!
VálaszTörlésHát Éva legközelebb szólok, úgy még kevesebbet kell elrakni...:) Nálam is volt kóstolás bőven...:)
TörlésJó kis lekvár,ügyi vagy.
VálaszTörlésDe jó lesz majd télen,elővenni.
Köszönöm. Reméljük ennyi ki fog tartani...:)
TörlésAnnyira tetszenek ezek a fotóid, mert olyan hangulatosak.
VálaszTörlésMi is hasonlóan készítettük a lekvárt. Nagyon tetszenek nálad ezek a celofánnal bevont üvegek is.
Köszi Gabi, én is belezúgtam az elsőbe...:)
TörlésSzép barackok, szép fotók! Én tavaly meggypálinkával főztem, csodás lett!
VálaszTörlésKöszönöm, pálinkával biztosan nagyon tuti, majd jövőre kipróbálom!
Törlés