2012. július 13., péntek

Egyszerű sárgabarack lekvár csak a képek kedvéért...:)

Tegnap kaptunk egy hatalmas adag sárgabarackot, amiből ma lekvár készült. Igazából nem egy nagy ördöngősség a lekvár főzés, főleg, hogy nem került bele semmi különleges hozzávaló, mert mi így szeretjük a lekvárokat...:)

5 kg megtisztított kimagozott barackból főztem az idén, és szerintem bőven ki fog tartani a jövő nyárig...:) Persze mellette bőven jutott a pocakba is, és még pürét is készítettem a mai meglepetés túrótortához...:) - ismét Zilaformában készült, holnap hozom a receptet és a képeket is...:).



Hozzávalók:

5 kg sárgabarack megtisztítva és kimagozva, 1,5 kg cukor, 2 cs. 2:1 quittin


Elkészítés:

A kimagozott és megtisztított barackot apróra kockázzuk és a zselésítővel összefőzzük, majd hozzáadagoljuk a cukrot is, és forrásig kevergetés mellett főzzük. Majd ha felforrt 5 percig még hagyjuk, utána elzárjuk - ha esetleg hab keletkezik, azt leszedjük - és üvegekbe merjük őket. Az üvegeket lezárjuk, majd 5 percre fejtetőre állítjuk őket, majd visszafordíjtuk és amíg kihül száraz dunsztban hagyjuk.

8 megjegyzés:

  1. Ó miért nem szóltál, mentem volna segíteni magozni. Tudod hogy szoktam magozni? 1 barack a tálba 2 a szájba, vagy így nem hívtál volna meg?:-)) A barackot is imádom a többi sok kedvenc gyümölcs mellett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Éva legközelebb szólok, úgy még kevesebbet kell elrakni...:) Nálam is volt kóstolás bőven...:)

      Törlés
  2. Jó kis lekvár,ügyi vagy.
    De jó lesz majd télen,elővenni.

    VálaszTörlés
  3. Annyira tetszenek ezek a fotóid, mert olyan hangulatosak.
    Mi is hasonlóan készítettük a lekvárt. Nagyon tetszenek nálad ezek a celofánnal bevont üvegek is.

    VálaszTörlés
  4. Szép barackok, szép fotók! Én tavaly meggypálinkával főztem, csodás lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, pálinkával biztosan nagyon tuti, majd jövőre kipróbálom!

      Törlés